Politie van Las Vegas heropent onderzoek naar rol van Cristiano Ronaldo in verkrachtingszaak

EPA
Cristiano Ronaldo is er morgen door schorsing niet bij voor de Champions League-match van Juventus tegen het Zwitserse Young Boys. De Portugese stervoetballer heeft momenteel ook andere zaken aan zijn hoofd dan voetbal. Hoewel Ronaldo de beschuldigingen zelf omschreef als "fake news", heeft de politie van Las Vegas in september het onderzoek naar de rol van 'CR7' in een verkrachtingszaak uit 2009 heropend.

De Portugese stervoetballer hangt een rechtszaak in de VS boven het hoofd vanwege een vermeende verkrachting in juni 2009. De Amerikaanse Kathryn Mayorga (34), toen 25, onthulde in het Duitse weekblad ‘Der Spiegel’ hoe hij haar verkrachtte en een schikking met 260.000 euro zwijggeld trof. Negen jaar later praatte ze - uit op ‘gerechtigheid’ - toch, maar volgens de Portugese stervoetballer is er dus allemaal weinig van aan. 

Een gerechtsdocument uit de zaak.
AP Een gerechtsdocument uit de zaak.

Op basis van "honderden documenten van verschillende bronnen" concludeerde 'Der Spiegel' dat Ronaldo in 2010 een schikking van 260.000 euro trof met Mayorga, nadat zij tot seks was gedwongen. Ze mocht niet spreken over de kwestie en Ronaldo noemde de nieuwe beschuldigingen recent op Instagram "fake news". Case closed? Niet voor 'Der Spiegel' en de politie van Las Vegas.

Met 24 tweets en enkele documenten weerlegde 'Der Spiegel' dat ze fake news verspreid zouden hebben en de politie van Las Vegas besliste in september ook om het onderzoek naar Ronaldo opnieuw te openen. "Onze speurders volgen de informatie op die aangeleverd werd door het slachtoffer", klinkt het in een mededeling van de Amerikaanse ordediensten. "Het betreft dus een lopend onderzoek en daarom geven we op dit ogenblik geen verdere details."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
AFP20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Steve Vanden Poel

  Na 9 jaar komen zagen da ze verkracht is .... als ze er echt kapot van was en gerechtigheid wou had ze da toen moeten doen . Als de centjes op zijn beginnen klagen zeker ... typische golddigger . Als het waar is of was had het toen moeten gebeuren . Triestig da ze nu daarover begint nu hij kinderen en een gezin heeft . Hij was toen 22 jaar en dan nu zo afkomen mssn ook jaloezie .

 • jurgen de noor

  @gaston foubert. Tuurlijk. Ik denk zelfs als hij echt schuldig was geweest dan stond er wel een nul of twee bij. Dit bedrag is gewoon om niet negatief in de media te komen. Iedereen weet dat een valse beschuldiging ook blijft hangen bij de mensen. Je naam is om zeep en er zijn altijd mensen die je schuldig blijven vinden ook al zegt de rechtzaak het tegendeel. U beoordeelt hem ook al als schuldig, zelfs zonder proces.

 • Benny Coomans

  ach die koopt zijn proces gewoon af, money rules the world

 • Eduard Dierckx

  De politie van Las Vegas, welke autoriteit heeft deze in deze zaak? Na negen jaar ruikt deze deerne, want het betreft hier een vrouw van lichte zeden geld . Elvis has left the building...vijgen na pasen zeker!

 • Andy Verachtert

  Weer een typisch geval, zich eerst aanbieden aan een man en daarna zijn ze "verkracht". Vrouwen mogen wel eens stilstaan bij de rol die ze zelf spelen bij allerlei misverstanden die zo ontstaan. En de geur van geld is weer eens duidelijk aanwezig.