Politie staakt onderzoek naar Neymar wegens gebrek aan bewijs

AP
De Braziliaanse politie heeft een onderzoek naar mogelijk seksueel misbruik door Neymar in mei in Parijs stopgezet wegens gebrek aan bewijs. Hij hervat nu de trainingen met een gerust hart.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Leider van het onderzoek Juliana Lopes Bussacos heeft de beschuldigingen van het model Najila de Souza tegen de spits van de Franse topclub Paris Saint-Germain grondig onderzocht en heeft besloten om geen aanbeveling te doen voor het indienen van een actie, meldt het Braziliaanse nieuwsmedium G1. De Souza legde twee tegenstrijdige verklaringen af, waardoor er een gebrek aan bewijs is om het onderzoek verder te zetten.

Het openbaar ministerie heeft nu 15 dagen de tijd om te beslissen hoe het verder moet. In tegenstelling tot wat de politie aanbeveelt, kan justitie de zaak alsnog aanhangig maken of verder onderzoek bevelen.

Het model beschuldigt Neymar ervan dat hij haar in een dronken bui tot seks heeft gedwongen onder dreiging van geweld. De voetballer heeft toegegeven de vrouw in Parijs te hebben ontmoet, maar heeft beschuldigingen altijd ontkend.

AFP9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Braeckmans

  Catherine MISTIAEN, ik zou het woord 'heren' toch wat afzwakken en je lofzang is ook wel wat overdreven. Ze worden beschuldigd van seksueel misbruik en het is niet dat zo (mits hun status als voetballer) er onschuldig aan zijn.

 • Werry Galle

  Zal ook wel wat gekost hebben...

 • Yannick Decorte

  Ze zouden hem beter aan de leugendetector hangen... "De bleitkous van Parijs", komt er weer goed vanaf. Waarschijnljk even zijn portemonee opengedaan... Net hetzelfde als Christiano Ronaldo. Als je zoveel geld hebt, ben je onaantastbaar blijkbaar.

 • Catherine MISTIAEN

  'Mannelijk' en 'zelfzeker' is niét hetzelfde als 'arrogant'! De heren Ronaldo, Neymar (en ook Rooney) zijn bewust mee-gestapt in deze farce van beschuldigingen+vernederende onderzoeken, om de waarheid te weten, te zien en te tonen aan de buitenwereld. Deze heren behielden hun koelbloedigheid en hebben ze 'alle vijf op een rij', met andere woorden.

 • François Nuyts

  Het zou in Parijs gebeurd zijn en de Braziliaanse Politie stopt het onderzoek ... En de Franse Politie dan ...