Politie geeft zoektocht naar Emiliano Sala op, zus Romina smeekt om te blijven zoeken: “Ik voel dat ze nog leven”

AP
De Britse politie heeft de zoektocht naar de vermiste Emiliano Sala en zijn piloot opgegeven. De 28-jarige spits uit Argentinie wordt sinds maandagavond vermist, nadat hij na zijn afscheid bij FC Nantes onderweg was naar zijn nieuwe club Cardiff City. “Er is niets meer dat we kunnen doen. De kansen op overleving zijn in dit stadium extreem klein”, verklaart havenmeester David Barker op het Twitteraccount van de politiedienst van het Kanaaleiland. 

“Ondanks al onze inspanningen hebben we geen enkel spoor van het vliegtuig, de piloot of de passagier gevonden”, zegt Barker. “De Kanaaleilanden, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben intensief samengewerkt. Een gebied van 1.700 vierkante mijl werd uitgekamd. Er werd meer dan 24 uur onafgebroken gezocht, onder meer met drie vliegtuigen en vijf helikopters, goed voor tachtig vlieguren. Twee reddingsboten werden ingezet en zij kregen de assistentie van vissersboten en andere passerende schepen. Na evaluatie van alle vergaarde informatie en wetende welk reddingsmateriaal er aan boord was, hebben we de moeilijke beslissing genomen om de zoekactie stop te zetten. De kans dat één van de twee nog in leven is, is bijzonder klein. Hun naasten werden op de hoogte gebracht. Mijn gedachten gaan uit naar de familie op dit moeilijke moment.”  

In de vooravond sprak een geëmotioneerde zus Romina Sala de pers in Cardiff toe. “We snappen de situatie en appreciëren alle moeite. We willen de clubs (Cardiff en Nantes, red.) bedanken, net als iedereen die meehelpt in de zoektocht naar Emiliano. Mijn boodschap is dan ook om te blijven zoeken. Alstublieft.”

“Het is heel moeilijk”, klinkt het nog. “Alles wat ik wil, is dat ze mijn broer en de piloot vinden. Diep in mijn hart voel ik dat ze nog leven en het goed stellen. Stop dus alstublieft niet met zoeken. We zullen niet opgeven.”

De vader van de verdwenen voetballer Emiliano Sala smeekt de autoriteiten ook om de zoekactie naar zijn zoon te hervatten. “Al wat ik vraag is dat ze blijven zoeken. Het kan toch niet zijn dat hij zomaar verdwenen is?”, zei Horacio Sala voor de camera’s van de Argentijnse zender TyC Sports, kort nadat de politie van het Kanaaleiland Guernsey bekendmaakte dat de zoekactie stopgezet werd.

“Wij hopen nog altijd op goed nieuws, laat ze alsjeblieft voort zoeken”, smeekte Horacio Sala in zijn woonplaats Progreso. Een vliegtuig kan niet zomaar verdwijnen. “Laat het zoeken doorgaan, tot hij gevonden is.”

Sala had maandag afscheid genomen van zijn teamgenoten en de staf bij FC Nantes, waar hij dit seizoen twaalf keer scoorde in de Franse Ligue 1. Afgelopen zaterdag werd hij voor zo’n 20 miljoen euro overgenomen door Cardiff City, de huidige nummer achttien in de Premier League. Supporters van FC Nantes, waar Sala vanwege zijn goals en werklust enorm populair was, komen al sinds maandagavond bij elkaar om steun te zoeken en te bidden voor goed nieuws rond de Argentijnse spits.

REUTERS7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Valentin Valmont

  Bewust onder de radar gegaan zou nog wel eens kunnen. Misschien brengt de ex wel meer opheldering over heg motief.

 • andre Dewilde

  Als ze wil dat er verder gezocht wordt, dat ze de kosten dan zelf betaald hé. Simpel toch ?

 • Erwin Van Roy

  Frank hij is 28 jaar dus zo jong is hij niet meer hoor. Ik hoop dat ze hem en de piloot terug vinden. Zolang zal ik hopen in een goede afloop. Sterkte aan de families.

 • Frank Joos

  En gaat zij dan alles betalen ook ? Moet aanvaarden dat het is gebeurt.

 • Yves Vermeulen

  Die mag nu ook gaan werken, want ze is haar inkomstenbron kwijt.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00