Plasje in hotellobby komt Grosskreutz duur te staan

REUTERS
Kevin Grosskreutz, de Duitse international die op 18 mei urineerde in de lobby van een Berlijns hotel, heeft van zijn club Borussia Dortmund een boete van 60.000 euro opgelegd gekregen. Dat meldt de Duitse krant Bild vandaag.

De avond voor het bewuste moment speelde Grosskreutz met Dortmund in Berlijn nog de Duitse bekerfinale tegen Bayern München (2-0 verlies). Na de match dook hij met enkele ploegmaats het Berlijnse nachtleven in en bij zijn terugkeer in het hotel besliste de verdediger om zijn blaas te legen in de lobby. Toen Grosskreutz het ook nog aan de stok kreeg met een andere hotelgast, werd de politie erbij gehaald.

Borussia Dortmund, de club van de 25-jarige Duitser, heeft beslist om het daar niet bij te laten en legt Grosskreutz een boete van 60.000 euro op.

Ook bondscoach Joachim Löw sprak zich al uit over de zaak. De Duitse oefenmeester vond het echter niet nodig om de viervoudige Duitse international, die op dit moment met de Mannschaft een stage afwerkt in Noord-Italië, nog meer te straffen. "Kevin heeft zich verontschuldigd voor zijn gedrag en daarmee is de zaak voor ons gesloten."

In Bild gaf Grosskreutz al aan dat hij zich niets meer kan herinneren van het incident. Bij de Mannschaft geldt hij als tweede keuze op de rechtsachter, na Bayern-verdediger Philipp Lahm.