Piqué vier matchen geschorst na razernij tegen assistent-scheidsrechter

AFP
FC Barcelona kan de eerste vier wedstrijden in de Primera Division geen beroep doen op Gerard Piqué. De Spaanse bond schorste hem vandaag  voor vier duels na zijn scheldpartij maandag in de Spaanse Supercup tegen Athletic Bilbao.

De centrale verdediger mist door de schorsing de competitieduels tegen Athletic (uit), Malaga (thuis), Atletico (uit) en Levante (thuis). Barcelona liet ondertussen weten dat het in beroep gaat.

Piqué werd in die match na 56 minuten van het veld gestuurd nadat hij (verbaal) stevig had uitgehaald naar de grensrechter. Volgens de Spaanse media beledigde hij daarbij de moeder van de assistent-spelleider. Dat ontkende de speler zelf in een tweet. "Op geen enkel moment heb ik de assistent-scheidsrechter beledigd. Ik wil me wel verontschuldigen voor de manier waarop ik protesteerde. Dat was niet de juiste manier", klinkt het.

Wie Piqué in het hart van de Catalaanse defensie zal vervangen, is een taak voor Luis Enrique. Mogelijk geeft die een nieuwe kans aan Thomas Vermaelen. De Rode Duivel speelde 90 minuten mee in de heenmatch van de Spaanse Supercup (4-0 verlies), maar bleef op de bank in de return (1-1).

AP
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
AP
AP