Pipi-koorts heerst in Madrid

Real madrid in de ban van 11-jarige Takuhiro Nakai

marca

In oktober 2013 maakte Takuhiro Nakai, die onder de voetbalnaam 'Pipi' door het leven gaat, de overstap naar Real Madrid. De jongen stond in Japan bekend als een supertalent en 'Los Blancos' deden een flinke inspanning om hem te halen. Nu, anderhalf jaar later, vergaat het Pipi uitstekend in Madrid. In die mate dat er in de Spaanse hoofdstad sprake is van 'Pipi-koorts', zo titelde Marca in december van vorig jaar. Dat was toen net nadat Pipi grote indruk maakte tegen de U13 van FC Barcelona. Op een gegeven moment speelde de jongen van 1m42 groot toen een blaugrana'tje helemaal zoek met weliswaar een weinig efficiënte maar geweldige dribbel (zie hieronder). Op enkele dagen werd die video meer dan 500.000 keer bekeken.

realmadrid.com

Het voorbije weekend stond de derby tegen Atlético Madrid op het programma en dat was voor AS voldoende om onderstaande video rond Pipi te maken. De Japanner mocht weliswaar pas in de tweede helft zijn optreden maken (zie 1'4"), maar overtuigde meteen met enkele knappe baltoetsen en een erg fraaie goal (zie 2'7").

Het meest bekeken filmpje van Takuhiro Nakai blijft echter sowieso het onderstaande: een compilatie van fragmenten waarbij hij op zijn zevende tijdens de wedstrijden onemanshows opvoerde. Die video is al meer dan 2 miljoen keer bekeken. We kunnen de tienduizenden socio's over pakweg acht jaar al zo horen zingen in het Bernabeu: niet Meeessiiii zoals in Camp Nou, maar wel Piiiipiiii...