Phillip Cocu slachtoffer van pestgedrag door assistenten bij Fenerbahçe: "Ze gingen hem bij verlies in een tapijt rollen"

AP
Phillip Cocu, coach van Fenerbahçe, is het slachtoffer geweest van pestgedrag door zijn assistenten. Dat beweert voorzitter Ali Koç.

In een lange verklaring op het tv-kanaal van Fenerbahçe gaf Koç tekst en uitleg over de gang van zaken de afgelopen maanden binnen de technische staf van de Turkse topclub. De voorzitter maakte duidelijk dat hoofdtrainer Phillip Cocu binnen zijn staf nogal wat tegenwerking van zijn Turkse assistenten heeft gekregen. Ook de komst van Erwin Koeman als naaste assistent leidde tot de nodige oppositie.

De Nederlandse trainers werden volgens Koç zelfs min of meer gepest. Zo lag er eens voor het begin van een wedstrijd een rol tapijt in de kleedkamer van Fenerbahçe. Bij verlies zou Cocu in het tapijt worden gerold en worden teruggestuurd naar Nederland, aldus één van de Turkse assistent-trainers.

Volgens de openhartige voorzitter zouden ook nog gevoelige informatie, statistieken en videobeelden over de spelers, de trainingen en de wedstrijden van Fenerbahçe zijn gelekt. Andere computerbestanden over vorig seizoen waren onvindbaar gemaakt. Na al die schokkende berichten besloot Koç de drie betrokken assistent-coaches weg te sturen.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudi Swinnen

  Inderdaad slachtoffer var racisme ... klacht indienen bij mensenrechten haha

 • ka Van der Linden

  Maakt dat mee. ( en dat voor een hongerloon)

 • Meert Dominique

  Cocu (zoals Frank De Boer) heeft enkel iets in Nederland als coach bewezen en krijgt dan een goudberg om in Turkye te trainen. Hij kan het gewoon niet maar zal niet vertrekken, hij wacht op zijn ontslag voor zijn vergoeding.

 • Pascal Van Deuren

  Bjorn Berben : de nagel op de kop! Maar dit mag natuurlijk nooit gezegd worden, want alleen de boze blanke man kan racist zijn.

 • Christiane Van Croonenborch

  Wat is de bijnaam van Cocu …… Pinokkio dat zegt voldoende hahaha Maar zo behandel je geen collega's' denk ik dan is meer tegenwerken dan samenwerken grt