Petr Cech tekent meerjarig contract bij Arsenal

Petr Cech.
EPA Petr Cech.
Petr Cech (33) is sinds vandaag een speler van Arsenal. De Tsjechische doelman heeft een meerjarig contract getekend voor de 'Gunners' en komt over van concurrent Chelsea. Het is niet bekend voor welk transferbedrag hij is overgenomen.

"Ik kan niet wachten om het seizoen bij Arsenal te beginnen", zegt Cech op de clubsite van Arsenal. "Ik heb dezelfde betrokkenheid, motivatie en honger naar succes als in het begin van mijn carrière. Ik hou van de topspelers die je tegenkomt in de Premier League, zij dagen je uit. Toen ik Arsène Wenger sprak over zijn ambities met de club en hoe hij daar een rol voor mij zag weggelegd, was het voor mij een eenvoudige beslissing."

Trainer Wenger is erg blij met de komst van de Tsjech. "Petr Cech is een speler die ik al jarenlang bewonder en ik ben dan ook heel blij dat hij heeft besloten bij ons te komen spelen. Hij bewijst al jaren dat hij één van de beste keepers ter wereld is en zal dan ook echt een versterking zijn voor onze selectie."

Cech begon zijn carrière bij Chmel Blsany in Tsjechië. Na Sparta Praag en Lille belandde hij bij Chelsea in 2004. Vorig seizoen verloor hij zijn basisplaats aan Thibaut Courtois.