Per 70 minuten goed voor goal of assist, maar dus NIET tegen de Rode Duivels

AFP
Arjen Robben is dit seizoen goed voor een doelpunt of assist per circa zeventig minuten. De 32-jarige Nederlandse flankaanvaller van Bayern München staat hiermee op de vierde plaats in vergelijking met andere spelers uit de vijf grootste Europese competities.

De berekeningen zijn van de hand van datajournalist John Burn-Murdoc. Op Twitter vergeleek hij de spelers van Liverpool, de trotse koploper in de Premier League, met hun collega's uit Europa. We zien onder andere dat Philippe Coutinho de beste speler uit de Engelse hoogste klasse is.

Buitenaardse Messi
Lionel Messi is met afstand de meest waardevolle speler. De lichtvoetige Argentijn van FC Barcelona tekende dit seizoen al voor acht doelpunten en drie assists in negen competitiewedstrijden. Hij doet er iets minder dan 55 minuten over om de Barça-supporters te laten juichen.

Een verrassing
De meest opvallende naam op het lijstje is die van Pablo Piatti. De 27-jarige linksbuiten wordt dit seizoen door Valencia verhuurd aan Espanyol en zit na acht duels al op drie goals en vijf assists. Hij vindt zichzelf terug op plek zes.

@jburnmurdoch
Pro Shots
Photo News