Penaltygoal Gudjohnsen volstaat niet voor Bolton tegen Mignolet & co

EPA
Liverpool heeft zich vandaag in blessuretijd ten koste van Bolton Wanderers geplaatst voor de achtste finale van de FA Cup. Na de 0-0 op Anfield anderhalve week geleden won de nummer zeven van de Premier League in Bolton met 1-2 de replay van de nummer veertien van de Championship (tweede niveau).

Eidur Gudjohnsen, recent nog actief bij Club en Cercle Brugge, zette Bolton na een uur op voorsprong uit een strafschop nadat Zach Clough ten val was gebracht door Martin Skrtel. Dat was echter de enige keer dat Simon Mignolet, alweer 90 minuten tussen de palen bij de Reds, zich moest omdraaien.

Na de tweede gele kaart voor Boltons Neil Danns profiteerde Liverpool in de slotfase van de overtalsituatie toen Emre Can de bal vlak voor tijd over de verdediging lobde en Raheem Sterling raak schoot. In blessuretijd schoot Philippe Coutinho zijn ploeg met een fraai afstandsschot naar de winst.

Liverpool neemt het in de achtste finale op tegen Crystal Palace. Het duel in Londen wordt gespeeld op zaterdag 14 februari.

EPA
PHOTO_NEWS
AFP
AFP
REUTERS