Pelé ziet het zitten: "In 2016 voetbal ik weer op OS"

De levende voetballegende Pelé heeft ondanks de gezondheidsproblemen nog grote ambities: voetballen op de Olympische Spelen in Rio.
REUTERS De levende voetballegende Pelé heeft ondanks de gezondheidsproblemen nog grote ambities: voetballen op de Olympische Spelen in Rio.
Pelé heeft het Albert Einstein-ziekenhuis in zijn thuisland Sao Paulo verlaten. De Braziliaanse voetballegende was daar twee weken lang opgenomen wegens een infectie aan de urinewegen. Kort voordien was hij al voor nierstenen behandeld. 'Perla Negra' is echter nog niet goed en wel buiten of ontvouwt al zijn ambities. Een echte sportman, nietwaar?

"Alles gaat goed. In 2016 voetbal ik weer op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Je mag daar immers drie spelers ouder dan 23 opstellen", grapte de 74-jarige Pelé. Voor zijn leven heeft 'O Rei' nooit gevreesd. "Natuurlijk maakte me ik wel wat zorgen, maar ik had er ook vertrouwen in dat het wel weer in orde zou komen." Pelé moet nog antibiotica nemen en veel rusten, maar zal volgens de dokters volledig herstellen.

Leven met één nier
De ooit zo trefzekere Braziliaan bevestigde ook dat hij maar één nier meer heeft. De andere werd in 1977 verwijderd. "Toen ik nog voor Santos speelde kreeg ik een knie op de borstkas en heeft een rib mijn nier doorboord. Ik besefte dat niet en heb er nog een hele tijd mee gespeeld. Destijds stond in mijn contract dat ik elke match moest spelen... Pas toen ik Santos voor Cosmos verliet werd ik ziek. Amerikaanse dokters wisten me te vertellen dat ik al een hele tijd op één nier leefde. In New York ging ik onder het mes."