Pelé windt er geen doekjes om: “Vergelijk me niet met Messi, hij heeft slechts één truc. Ook Maradona was veel beter dan hem”

 Maradona met Pelé.
REUTERS Maradona met Pelé.
Een vraag die geregeld terugkomt: wie is de beste voetballer aller tijden? Lionel Messi? Volgens Pelé niet. De 78-jarige Braziliaan vindt dat de Argentijn niet met hem vergeleken mag worden. Ook niet met Diego Maradona.

“Hoe kan je iemand die goed kan koppen en tweebenig is vergelijken met iemand die alleen maar met links schiet, één truc heeft en niet goed kan koppen?”, vertelt Pelé in een gesprek met Folha de São Paulo. “Om iemand met Pelé te vergelijken, moet hij tweevoetig zijn én geregeld scoren met het hoofd.” Stevige taal van de voetballegende, die in zijn carrière meer dan duizend goals maakte.

“Diego Maradona was een van de beste spelers uit de geschiedenis. Beter dan Messi? Veel beter”, windt Pelé er geen doekjes om. “Ook Johan Cruijff en Franz Beckenbauer waren fantastische spelers. Dat is Neymar op dit moment ook, maar hij haalt te veel streken uit. Het is moeilijk om hem te verdedigen, al vind ik hem wel completer dan Messi.”

Pelé wordt aanzien als één van de grootste voetballers aller tijden. Hij won driemaal het WK (1958, 1962 en 1970). De Braziliaan speelde daarnaast het grootste deel van zijn carrière voor Santos FC, waar hij tussen 1956 en 1974 actief was. Later beëindigde hij z’n loopbaan bij New York Cosmos.

Getty Images for Pele1014 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • alfons Detemmerman

  Blijkbaar hebben veel mensen hier Pele nooit zien spelen. Toen werd er ook verdedigd hoor. Op verschillende toernooien werd hij er letterlijk uitgeschopt en als ik nu die swalbes en vermeende ellebogen zie is het precies een,met alle respect, een meisjes sport geworden

 • Marc Casier

  In de tijd van Pele verdedigden ze niet met 11 spelers achter de bal wat nu schering en inslag is. Zelf de grote ploegen durven dit. Pele zou er nu niet de helft maken.

 • Kevin Vermeir

  Waarom kunnen grote ploegen steeds moeilijker winnen tegen kleinere ploegen. Alles is meer georganiseerd , betere tactieken en Pele en Maradona zouden nu een schim zijn van toen in een ploeg van nu.

 • Jos driesen

  Als Pelé en maradonna dezelfde begeleiding en verzorging zouden krijgen nu zouden ze nog beter zijn! Dus stop met die onzin! Ge kunt idd het voetbal van nu en toen niet vergelijken. Maar Pelé en maradonna zijn de 2 enigste spelers die hun land ooit zo goed als alleen wereldkampioen maakte! En dan heb je puskas, garrincha, di Stefano, Cruyff, iniesta, Xavi, cr7, Messi...

 • eric debanne

  Pele heeft volkomen gelijk ... Maradona was beter dan Messi Zelf Ronaldo is completer en beter ..!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00