Paul Put ontslagen als bondscoach van Guinee

Paul Put.
AFP Paul Put.
Paul Put is niet langer bondscoach van Guinee, dat melden verschillende Afrikaanse media. Guinee kon de verwachtingen op de Africa Cup niet inlossen en strandde in de achtste finales. Daarnaast zou Put ook druk gezet hebben op andere stafleden om een deel van hun premie af te staan. Dat laatste ontkent de inmiddels 63-jarige coach met klem. 

Paul Put wordt ervan beschuldigd zijn stafleden onder druk te hebben gezet om een deel van hun premie af te staan. Aanvoerder Ibrahima Traoré bevestigde dat in een interview. “Het waren leden van de medische staf die me vertelden dat ze een deel van hun premies moeten afstaan aan de trainer. Ze voelden zich bedreigd”, vertelde de aanvaller van Borussia Mönchengladbach. De aantijgingen en de tegenvallende resultaten waren genoeg voor de Guinese voetbalbond om Put te ontslaan. 

De Belg ontkent de beschuldigingen in een uitgebreid statement, waarin stafleden officieel stellen dat ze nooit onder druk zijn gezet. Hoe dan ook zit Paul Put weer zonder baan. Eerder trainde hij in het buitenland ook Gambia, Burkina Faso, Jordanië, USM Alger en Kenia. 

Paul Put
AFP Paul Put7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Tuymans

  Kom naar KV Mechelen...! Daar hebben ze iemand nog nodig die wat dingetjes kan fixen.

 • frankie bressinck

  't Was natuurlijk weer een geldkwestie, premies moeten afstaan, niet betaalde fakturen enz.. Waar Polleke Put is geweest steeds financiele debacles!

 • marc germeau

  Hoe kan het dat die man nog in het voetbal bezig is .. en dat de media hem niet boycotten (voor dit laatste weet ik het eigenlijk: Paul Put = sensatie = clicks = geld uit publiciteit voor de websites)

 • Jos Nijs

  Ge moet nogal een pretentie hebben om te denken dat jezelf de geschikte man bent om daar in Afrika een paar Afrikanen te "leren" voetballen. Voor het geld zit die daar en voor niks anders.

 • Jeroen Goossens

  Waarom geraakt deze mens nog steeds aan een job? Overal verziekt of bedriegt hij de boel ...