Pas vijfde op uitreiking Ballon d’Or? Lionel Messi is op zijn 31e aan meest productieve seizoen ooit bezig

AFP
Een doelpunt of assist om de 48 minuten. Lionel Messi is op zijn 31ste aan zijn meest productieve seizoen ooit bezig. Voetbalgod die de records doet blijven sneuvelen. 

Topscorer in Europa’s vijf grootste competities: Lionel Messi, 14. Meeste assists: Lionel Messi, 10. Alleen Dimitri Payet (Marseille) creëerde meer doelkansen, alleen Allan Saint-Maximin (Nice) pakte uit met meer geslaagde dribbels. Ter vergelijking: Messi scoorde in zijn eentje al meer goals in La Liga dan het hele team van Valencia. Batshuayi en co zitten aan amper 13 stuks in 16 competitiematchen. Dat een armblessure de Argentijn een maand aan de kant hield, maakt het enkel nog imposanter. Voor het negende achtereenvolgende kalenderjaar overschreed hij de kaap van 50 goals. 

EPA

2011-2012 geldt vooralsnog als Messi’s strafste seizoen. 73 gemaakte doelpunten, 29 assists. Een aandeel in liefst 102 treffers. Oftewel een doelpunt/assist om de 51 minuten. Dit seizoen heeft hij tot dusver een aandeel in 32 goals in alle competities samen - goed voor een gemiddelde van 48 minuten. Nooit deed hij beter. Neen, Lionel Messi is nog lang niet op zijn retour. 

Vanavond (18u30) krijgt Messi -‘slechts’ vijfde tijdens de uitreiking van de Ballon d’Or- de kans om zijn statistieken nog wat op te vijzelen. In Camp Nou komt Celta de Vigo, het nummer tien uit La Liga, over de vloer. 

Lionel Messi ontving dinsdag zijn vijfde Europese Gouden Schoen, de prijs voor beste schutter op ons continent. Een record.
EPA Lionel Messi ontving dinsdag zijn vijfde Europese Gouden Schoen, de prijs voor beste schutter op ons continent. Een record.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Carlos Simonis

    Nogmaals, Messi is gewoon de allerbeste, daarna komt C. Ronaldo, vervolgens een hele tijd niks, dan pas komen met flinke afstand de andere spelers aan de beurt. En zij die anders beweren, zijn of supporters of journalisten die niks van voetbal snappen. Om voetbal te "begrijpen" moet je liefhebber zijn zonder supporter te zijn van welke club of speler ook. Gewoon objectief blijven, maar dat is voor de meesten al heel moeilijk.

  • Sanne Vermeulen

    Messi is en blijft de beste, met meters voorsprong op Ronaldo

  • Godfrey Vaes

    Messi en Cr7 zijn allebei van een andere planeet! Vergeleken met hen is de rest op kilometers afstand...

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00