Parma vindt geen overnemer en start opnieuw in Serie D

EPA
FC Parma hoopt een doorstart te maken in de Serie D, het hoogste amateurniveau in het Italiaanse voetbal. Om 14u vandaag was de deadline voor de curator om een koper te vinden voor de degradant uit de Serie A, die al maanden in financieel zwaar weer verkeert. Een overnemer werd echter niet gevonden.

Twee investeerdersgroepen die eerder interesse hadden getoond om de club te redden, besloten uiteindelijk te passen voor schulden die 22,4 miljoen euro zouden bedragen.

Nu het doek is gevallen voor FC Parma, kan de club niet aantreden in de Serie B. Naar verluidt is nog 1 miljoen euro nodig om een doorstart te maken in de Serie D.

In maart werd FC Parma failliet verklaard. De club kon het seizoen uitdoen dankzij vijf miljoen euro steun van de Italiaanse Voetballiga (Lega).

Het afgelopen Serie A-seizoen beëindigde FC Parma met de rode lantaarn. De club telde slechts 19 punten, er werden zeven punten in mindering gebracht wegens een achterstand in het betalen van lonen en belastingen.

FC Parma, dat vorig seizoen zijn honderdjarig bestaan vierde, won in de jaren negentig drie Europabekers, waaronder de Europacup II in 1993 tegen Antwerp. Destijds lag toenmalig Rode Duivel Georges Grün onder contract bij de club. Tien jaar geleden ging Parma al eens failliet na de ondergang van zuivelgigant Parmalat.