Parma riskeert faillissement, beslissing valt op 19 maart

PHOTO_NEWS
Op 19 maart spreekt de rechtbank zich uit over een mogelijk faillissement van de Italiaanse eersteklasser Parma. Het zou voor de traditieclub een tweede faillissement in tien jaar tijd zijn.

Volgens de Italiaanse media bedraagt de schuld ongeveer 100 miljoen euro. De achterstallige belastingen, goed voor nog eens 17 miljoen euro, kunnen de club opnieuw punten kosten. Parma, de rode lantaarn in de Serie A, zag eerder dit seizoen al een punt afgetrokken.

Een ruime delegatie met onder meer clubbestuurders, kapitein Alessandro Lucarelli en burgemeester Pizzarotti trokken dinsdag naar de rechtbank van Parma. "In deze situatie lijkt de enige oplossing om de club failliet te verklaren", zei Lucarelli.

Uitgestelde wedstrijd
Het geldprobleem van Parma, de club die wordt getraind door ex-international Roberto Donadoni, is accuut. Zondag kon de thuiswedstrijd tegen Udinese niet doorgaan bij gebrek aan financiële middelen om de stewards en de opening van de Tardinistadion te betalen. De wedstrijd werd voor een onbepaalde tijd uitgesteld.

In het geval van een onmiddellijk faillissement zal Parma de competitie moeten verlaten en verliest het de resterende competitiematchen met 3-0 voor de groene tafel.

Parma FC, dat vorig seizoen zijn 100-jarig bestaan vierde, won in de jaren '90 drie Europabekers, waaronder de Europacup II in 1993 tegen Antwerp.

Tien jaar geleden ging Parma al eens failliet na de ondergang van zuivelgigant Parmalat.