Pareltje 'Schweini' en late treffer Robben bezorgen Bayern zalige kerst

Arjen Robben heeft in extremis de bevrijdende 1-2 op het bord gezet. Bayern slaat nu al een kloof van 14 punten op nummer twee Wolfsburg.
REUTERS Arjen Robben heeft in extremis de bevrijdende 1-2 op het bord gezet. Bayern slaat nu al een kloof van 14 punten op nummer twee Wolfsburg.
In Duitsland trapte fiere leider Bayern München vanavond de 17de speeldag op gang op het veld van middenmoter Mainz 05. De 'Rekordmeister' beleefde geen al te makkelijke avond en kwam bijna halfweg de eerste helft zelfs op achterstand. Bastian Schweinsteiger hing de bordjes echter na drie minuten alweer in evenwicht met een heerlijke vrije trap (zie video hieronder). Erop en erover? Dat wel, maar dan pas in de absolute slotfase. Met dank aan wie anders dan sterspeler Arjen Robben. Bayern kan met een gerust gemoed de winterstop in.

Een kans om al veertien punten weg te lopen van eerste achtervolger VfL Wolfsburg, een attractief scenario voor de troepen van 'Pep' Guardiola, maar Bayern kreeg vanavond zeker geen kerstcadeaus van het stugge Mainz 05 oftewel de nummer elf in de Bundesliga. De Coface Arena mocht dan ook jubelen toen de 34-jarige Colombiaan Elkin Soto voor de 1-0 tekende met een bal door de benen van Manuel Neuer. De bezoekers waren een schim van de machine die we zo dikwijls te zien en te bewonderen krijgen.

Robben doet het weer
Lang kon 'Der Karnevalsverein' echter niet genieten want nog voor het goed en wel besefte dat het op voorsprong stond, had Bastian Schweinsteiger al voor de gelijkmaker getekend. De 30-jarige 'Schweini' lukte dat kunstje via een vrije trap die netjes in de winkelhaak belandde. Een klasseflits, ook zo kan je het doen. Doorstomen was de boodschap, maar wat iedereen verwachtte, gebeurde niet. Of toch niet meteen. Pas in de 90ste minuut kon Arjen Robben de Beierse trots bevrijden voor de 14de zege van het seizoen. Zo werd een overweldigende heenronde in volstrekte schoonheid afgesloten, maar van een leien dakje liep het vanavond zeker niet.


# Goal Schweinsteiger - Mainz 1-1 Bayern... by BundesVideo
EPA
Belga
REUTERS
REUTERS