Paniek in Funchal: Maritimo-verdediger verliest bewustzijn na luchtduel

Getty Images
Angstige momenten in het Estádio Barreiros in Funchal op Madeira. Mauricio Antonio, de Braziliaanse verdediger van Maritimo, kwam na een luchtduel met Jardel van Benfica verkeerd neer en verloor het bewustzijn. Antonio moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

De wedstrijd lag een kleine tien minuten stil. Antonio kreeg een nekbrace aangemeten en zuurstof toegediend, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht.

Benfica werkt zich uit problemen
Uitgerekend het achttienjarige talent Renato Sanches, die in de belangstelling van onder meer FC Barcelona en Manchester United zou staan, luidde de problemen in. Hij kreeg al vroeg geel voor een schwalbe en pakte in de 37ste minuut een tweede gele kaart voor een te laat ingezette tackle.

Doelsaldo?
Op dat moment stond het nog 0-0 in Funchal en zat Benfica in de problemen. Een gelijkspel betekende namelijk dat Sporting Lissabon met evenveel punten (83) naar de slotspeeldag zou gaan. Konstantinos Mitroglou maakte echter toch de 0-1 voor Benfica en Anderson Talisca zette uiteindelijk nog de 0-2 eindstand op het bord. Op basis van het doelsaldo (+63 vs +54) heeft Benfica volgend weekend genoeg aan een gelijkspel tegen CD Nacional.

Getty Images
Getty Images
getty
Getty Images