Ga naar de mobiele website
^ Top

Oscar bezorgt jarige Jose met geweldige vrije trap mooi cadeau (al was Eden weer beste man)

Hazard dolt met de Hondurees Wilson Palacios van Stoke City.
getty Hazard dolt met de Hondurees Wilson Palacios van Stoke City.

'Eeeeden, Eden Eden, Eeeeeden Hazard...", was het meest gehoorde liedje op Stamford Bridge vandaag. De Rode Duivel was ook de beste speler in Chelsea - Stoke, wedstrijd waarin de 'Blues' na enkele knappe flitsen van Hazard veel meer dan één keer hadden kunnen scoren. Als waren de acties van Eden kersen op de staart van Mourinho, die vandaag zijn 51ste verjaardag viert. Uiteindelijk volstond een erg knappe goal via rechtstreekse vrije trap van Oscar voor een plaats in de achtste finales van de FA Cup.

Pas op, de wedstrijd was alles behalve een hoogvlieger. Mark Hughes, die met Chelsea ooit nog de FA Cup won, koos wel zijn beste elf - maar 'de Potters' lieten een makke indruk na, alsof de beker hen weinig kon schelen. Mourinho van zijn kant voerde vijf wissels door in vergelijking met de 3-1 winst tegen Man Utd van vorige zondag. Doelman Schwarzer, Cole, Lampard, Schürrle en de Serviër Nemanja Matic kregen hun kans. Die laatste, overgekomen van Benfica dat hem in Chelsea weghaalde, maakte zo voor de tweede keer zijn debuut in de basis. Eto'o mocht na zijn hattrick tegen de 'Red Devils' wel blijven staan en hij trapte na enkele minuten al nipt voorlangs. Chelsea was baas, maar kansen bleven uit. Op vrije trap dan maar. Oscar knalde heer-lijk binnen. Hoe het daarna bij 1-0 bleef, was een raadsel. Na een eerste geweldige actie van Hazard miste Lampard - de Engelsman had zijn dagje niet. Hazard dan maar naar Oscar en die trof de paal.

Jose Mourinho zag op zijn 51ste verjaardag 'slechts' één goal van Chelsea.
photo_news Jose Mourinho zag op zijn 51ste verjaardag 'slechts' één goal van Chelsea.

Meteen na de pauze: Schürrle, hoog tegen de paal. Bij Hazard lukte haast alles wat hij ondernam. Zoals een actie waarbij vanop links naar binnen sneed, de achterlijn haalde en perfect teruglegde. Ramires en Eto'o lukten er nog in niet af te werken. Na de vervanging van Oscar voor Willian probeerde ook verdediger David Luiz het met een harde vrije trap. Ditmaal stak Begovic er wel een handje tegen. Stoke had nauwelijks wat in huis. Alleen de lange Crouch dreigde eens schuchter met het hoofd, Ireland besloot in het zijnet. Eind januari en Chelsea komt nog altijd in aanmerking voor de drie hoofdprijzen: titel, Champions League en FA Cup. Schol, Jose.

reuters
Nemanja Matic, op de huid gezeten door Shawcross, is terug op Stamford Bridge.
ap Nemanja Matic, op de huid gezeten door Shawcross, is terug op Stamford Bridge.Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug