Origi herneemt training bij Liverpool: “Winst Champions League smaakt naar meer”

Origi kust de Beker met de Grote Oren
Photo News Origi kust de Beker met de Grote Oren
Divock Origi is nog altijd speler van Liverpool. De 24-jarige Rode Duivel was vorig seizoen, ondanks enkele belangrijke doelpunten, geen vaste waarde bij The Reds, maar heeft al aangegeven dit seizoen sowieso op Anfield te blijven. Origi heeft maandag de training hervat. “We gaan voor een tweede Champions League-winst op rij en willen zoveel mogelijk winnen”, klinkt het bij de Belg.

Liverpool kan terugblikken op een succesvol afgelopen seizoen. Het team van Jürgen Klopp moest in de Premier League maar net Manchester City voorlaten, maar het pakte wel de Champions League. Origi was vorig seizoen geen basisspeler bij The Reds, maar met twee doelpunten in de onwaarschijnlijke comeback in de halve finales tegen Barcelona en een treffer in de finale tegen Tottenham, was Origi voor zijn ploeg van goudwaarde. Hij blijft komend seizoen hoe dan ook in Liverpool.

Maandag heeft Origi de training hernomen. Op de site van het team doet de spits zijn ambities voor komend seizoen uit de doeken. “De eindzege in de Champions League geeft zin om meer te winnen”, vertelt de Belg. “We mikken op een tweede triomf en willen zoveel mogelijk winnen. Net als vorig seizoen moeten we het match per match aanpakken, ons goed voorbereiden met de juiste focus. Ons team heeft erg veel potentieel, en we hebben nog stappen gezet. Iedereen is een jaartje ouder en we hebben nu de ervaring van een Europese beker te winnen.”

In onderhandelingen voor en na de Champions Leaguefinale legde Liverpool een contractvoorstel van vijf jaar op tafel, maar hoewel Origi zegt klaar te zijn voor volgend seizoen, is hij stil over zijn toekomst op de lange termijn. “De rust deed deugd, dat was nodig na een goed maar slopend seizoen. Maar de batterijen zijn weer opgeladen en iedereen is blij terug te zijn. Ik begin altijd vol ongeduld aan een nieuw seizoen.”

Origi’s Champions League goals tegen Barcelona en Tottenham:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.