Oranje ontsnapt in blessuretijd in Estland, eerste puntenverlies sinds 2005

ANP
Het Nederlands elftal heeft voor het eerst in acht jaar een wedstrijd in de WK-kwalificatie niet weten te winnen. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal mocht uiteindelijk zelfs nog blij zijn met het late 2-2 gelijkspel bij Estland na een penalty van van Persie in de 94e minuut. De laatste keer dat Oranje punten verspeelde in de kwalificatie voor het WK, was op 12 oktober 2005 tegen Macedonië (0-0).

Sindsdien won de nationale voetbalploeg 14 duels op rij in de WK-kwalificaties. Daardoor lonkte voor Oranje zelfs het wereldrecord van West-Duitsland, dat tussen 1969 en 1985 liefst 16 kwalificatiewedstrijden achter elkaar wist te winnen. Bij winst op Estland en dinsdag op Andorra had het elftal van Van Gaal dat record geëvenaard, maar het liep vrijdag in Tallinn allemaal anders.

Overigens is Oranje wel al 29 duels op rij ongeslagen in de WK-kwalificatie. De laatste nederlaag dateert van 1 september 2001, in en tegen Ierland (1-0). Door dat verlies liep Nederland het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea mis.

ANP
ANP
ANP
REUTERS
REUTERS
REUTERS
ANP
ANP