Oranje met invaller Danjuma pakt de scalp van lamlendig Duitsland en tankt vertrouwen voor burenduel met Duivels

ANP Pro Shots
Nederland
NED
Nederland NED
3
0
Duitsland DUI
DUI
Duitsland
Nederland komt met vertrouwen afgezakt naar het Koning Boudewijnstadion. Oranje pakte in de Nations League de scalp van een zwak Duitsland. Van Dijk, Depay en Wijnaldum scoorden, Club Brugge-winger Danjuma maakte zijn debuut voor onze noorderburen. 3-0, het burenduel belooft spektakel. 

Het eerste halfuur in de Johan Cruijff ArenA was huilen met de pet op. Veel slordigheden, weinig inspiratie én vooral: bitterweinig vloeiende aanvallen. Toen Werner dan toch eens opdook in de zestien van Cillessen, trapte hij oog in oog met de sluitpost onbezonnen naast. De gelegenheidsdoelman van Barcelona had ook nog een prima parade in huis op een schot van Müller.

Maar dat was het dan, langs de zijde van ‘Die Mannschaft’. Oranje nam nadien de match gestaag in handen en klom na dertig minuten dan ook op voorsprong. Van Dijk knikte van dichtbij binnen. Enkele minuten later had Babel de dubbele voorsprong aan de voet, maar Kimmich redde in extremis de meubelen. Ook Wijnaldum trapte nog naast. Nederland speelde bijwijlen aardig, Duitsland voetbalde op het niveau van haar WK: bijzonder matig.

Debuut Danjuma

Na rust weinig Duitse beterschap. Pas toen Sané zijn opwachting maakte kwam er wat schwung. Hij was de enige die voor gevaar zorgde, al moest zijn overhoekse knal wel altijd binnen. Oranje vond het prima zo en kroop achteruit, loerend op de counter. Daarbij werd ook Arnaut Danjuma in de strijd gegooid, het Nederlands debuut van de vinnige Club Brugge-winger.  

Op een van die dodelijke tegenstoten was het raak. Promes legde breed, Depay vloerde Neuer een tweede keer. De bodem was echter nog niet bereikt, Wijnaldum werd in blessuretijd niets in de weg gelegd voor de 3-0. 

Löw fronste de wenkbrauwen en mag het in de Duitse pers wellicht alweer gaan uitleggen. Is dit de druppel? Oranje komt dan weer met veel vertrouwen naar Brussel afgezakt voor de oefenpot met onze Rode Duivels. Iets zegt ons dat Nederland dan wel meer weerstand zal krijgen... 

Dankzij de zege staat Oranje halverwege groep 1 van de hoogste divisie van de Nations League op de tweede plaats met drie punten. Wereldkampioen Frankrijk is voorlopig koploper met vier punten. Duitsland trekt dinsdag met slechts één punt op zak naar Frankrijk. 

Löw: "We zijn allemaal verantwoordelijk" 

Bondscoach Joachim Löw houdt ernstig rekening met een nieuw debat over zijn toekomst. "Natuurlijk moet je dat verwachten", zei de 58-jarige trainer na de smadelijke nederlaag. "Ik moet daar mee leven. Maar voor dit resultaat zijn we met z'n allen verantwoordelijk." Löw is ervaren genoeg om te beseffen dat het de komende dagen vooral over hem zal gaan in de Duitse media. "Debatteren is normaal", zei Löw, die nog vier jaar bij de Duitse voetbalbond onder contract staat. "Maar het is aan mij om de ploeg goed voor te bereiden om het duel met de Fransen."

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
ANP
ANP65 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dalisz Fara

  Gert Lans, er is niemand in Nederland die dat zegt. Zowel niet in de pers als bij de supporters. Blijf bij de feiten aub

 • gert lans

  En opeens zijn de Hollanders weer een wereldploeg !!!

 • marc germeau

  Dalisz groot gelijk, en dat voor een land amper groter dan het onze. Talent is er altijd geweest bij ons, maar de ingesteldheid was er nooit. Alleen een spaanse coach heeft dat kunnen brengen... en ook dat valt nog te zien. NL is hét europese voetballand bij uitstek. Vergeet ook hun coaches niet, zeker 10 wereldtoppers: Michels, Rijvers, Hiddink, Van Gaal, Advocaat, Beenhakker, Van Marwijk, Rijkaard , de Mos, Koeman en ik vergeet er waarschijnlijk.

 • bart Bollen

  Alex het zal daarom ook zijn dat de Belgische ziekenhuizen, scholen en grensgemeenten vol Hollanders liggen zeker. En dalisz, ik heb het over TITELS van de nationale ploeg.

 • marc germeau

  Hun dalletje zal niet lang geduurd hebben. Nog halve finale WK 2014, dan wat minder en nu in 2018 misschien al goed terug. Wat anders dan bij ons, waar zelfs de huidige generatie 6 à 7 jaar heeft moeten wachten en klotewedstrijden spelen