Opvallende transfer: 19-jarige aanvaller van Lierse Kempenzonen naar... Dinamo Kiev

Ibrahim Kargbo Junior in het shirt van Roeselare. Hij maakt een een opvallende transfer naar de Oekraïense topclub Dinamo Kiev.
BELGA Ibrahim Kargbo Junior in het shirt van Roeselare. Hij maakt een een opvallende transfer naar de Oekraïense topclub Dinamo Kiev.
Van eerste amateur naar een Oekraïense topclub. Opvallende transfer van Ibrahim Kargbo junior. De 19-jarige voetballer, die de afgelopen maanden bij Lierse Kempenzonen speelde en eerder ook bij Roeselare actief was, tekent een contract voor 3,5 jaar bij Dinamo Kiev. Kargbo Junior is de zoon van voormalig Charleroi en RWDM-voetballer Ibrahim Kargbo, die voor het leven werd geschorst wegens matchfixing.

Kargbo junior, die in Sierra Leone werd geboren maar ook de Belgische nationaliteit heeft, liet eerder deze maand zijn contract bij Roeselare ontbinden. Hij speelde ook al enkele wedstrijden voor de Belgische nationale jeugdploegen. De op het tweede niveau uitkomende club verhuurde de aanvaller sinds de zomer aan Lierse Kempenzonen, dat in de eerste amateurklasse speelt. 

Ibrahim Kargbo junior bij Lierse Kempenzonen.
smb Ibrahim Kargbo junior bij Lierse Kempenzonen.

“Lierse en Ibrahim Kargbo hebben in onderling overleg hun contract verbroken. Kargbo wil om familiale redenen niet meer voor onze club spelen. De club betreurt deze beslissing maar gaat de speler niet tegen zijn zin aan de club gebonden houden te meer omdat de speler op huurbasis bij de club is. Kargbo zal naar zijn familie in Londen terugkeren. Veel succes in de toekomst Ibrahim!”, meldde Lierse Kempenzonen vorige maand op Facebook. 

Lang zal Kargbo niet in Londen blijven hangen. Vandaag meldde Dinamo Kiev dat de speler een contract voor 3,5 jaar heeft getekend bij de huidige nummer twee van de Oekraïense eerste klasse. 

Bij Lierse Kempenzonen reageert men ietwat verbaasd op het feit dat Kargbo nu plots in Kiev opduikt. Bij de ontbinding van het contract stelde de entourage van de speler immers dat hij terug moest keren naar de in Londen wonende familie: een leugen, zo blijkt nu. “Ibrahim is één crème van een gast, die graag bij ons was. Maar het is zijn vader die aan de touwtjes trekt”, zegt Lierses CEO Yorik Torreele. “Of de overstap naar Kiev voor Kargbo Junior een goede zaak is, durf ik betwijfelen. Hij heeft zeker talent, maar ik denk dat hij zich bij ons beter had kunnen ontwikkelen. Ik hoop dat Ibrahim ooit zelf zijn carrière in handen gaat nemen en dat het dan goed komt met hem.”  

De inmiddels 37-jarige vader Ibrahim Kargbo kwam in zijn carrière 3,5 jaar uit voor RWDM, speelde een seizoen bij FC Brussels en was ook goed voor drie jaar bij Sporting Charleroi. In april van dit jaar ging hij op voetbalpensioen. Eerder dit jaar werd de oud-voetballer door wereldvoetbalbond FIFA voor het leven geschorst wegens nauwe banden met de beruchte matchfixer Wilson Raj Perumal uit Singapore. De Nederlandse voetbalbond verdenkt Kargbo ervan dat hij in 2009 als speler van Willem II een competitieduel met FC Utrecht probeerde te manipuleren.

Vader Ibrahim Kargbo bij Willem II in 2009.
ANP Vader Ibrahim Kargbo bij Willem II in 2009.
Kargbo Ibrahima Junior.
Photo News Kargbo Ibrahima Junior.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Johan Hendrickx

    Weer eentje waar de makelaar goed aan verdient en die binnen enkele jaren met hangende oortjes terug zal komen