Opvallend: Eden Hazard legt in vloeiend Spaans uit hoe zijn naam correct wordt uitgesproken

Eden Hazard.
Movistar+ Eden Hazard.

De naam van Eden Hazard heeft heel wat Spaanse journalisten en voetbalfans al veel hoofdpijn bezorgd vanwege de complexe uitspraak ervan in het Spaans. Na afloop van de wedstrijd tussen zijn ploeg Real Madrid en Celta de Vigo - waar onze landgenoot na een blessure zijn comeback maakte- legt de Rode Duivel tijdens een gemoedelijk interview met het Spaanse Movistaruit hoe zijn naam correct wordt uitgesproken. Hazard gaf toe dat de fonetische verschillen tussen het Spaans en Frans voor verwarring kan zorgen. 

Uit het interview blijkt dat onze landgenoot de Spaanse taal sinds zijn transfer deze zomer naar De Koninklijke opvallend goed beheerst. De aanvaller van Real antwoordt in probleemloos Spaans op de vragen van de journalist in kwestie.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Timothy Vanacker

  Ik zou ook eerders Spaans willen leren dan Nederlands als het mijn eerste taal niet zou zijn. 28 miljoen mensen spreken Nederlands versus 550 miljoen mensen die Spaans spreken. Wees eerlijk, ben je nu echt veel let Nederlands buiten België of Nederland?

 • Eric Gebruers

  Seffens nog een communautaire rel! Mensen, stop en wees fier!

 • Nolle Verdonck

  Sinds wanneer is Spaans onze 2de taal. Nog maar eens duidelijk wat hij ervan denkt

 • Kelly Verlinden

  Ongelooflijk hoe snel hij vloeiend Spaans geleerd heeft, kan hij dat ook eens demonstreren met vloeiend Nederlands?

 • Kris D'hooghe

  Tijd genoeg gehad voor te leren,nog niet moeten voetballen