Exclusief voor abonnees

Oppermachtig in Europa, maar niet in Spanje

Real Madrid poseert voor het duel met Juventus in de Champions League.
ANP Real Madrid poseert voor het duel met Juventus in de Champions League.
Vaker de Champions League winnen dan de eigen competitie. Real Madrid buit het prima uit dat het in Europa genadeloos de fouten van de rivalen afstraft. Zonder dat Europees succes zijn de resultaten echter al een decennium uiterst mager. Tijd voor nieuwe superaankopen.

Toen Bayern München uit de koker voor de loting van de kwartfinales kwam, beefde Real Madrid heel even. Echt lekker verging het de ploeg niet. Kansloos in de competitie, op een onoverbrugbare afstand van FC Barcelona, en op blamerende wijze door Leganés uitgeschakeld in de Spaanse beker. Het einde in Europa zou zéker ook het einde van een elftal en Zinedine Zidane zijn, de trainer die een jaar eerder nog de twee belangrijkste prijzen hadden gepakt.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Richard Naegels

    1 van de beste scheidsrechter van het ogenblik,maar Real heeft ze altijd in de betwiste fases aan hun kant,eigenaardig toch.

  • guido van der smissen

    zwakke ploeg,alles te danken aan de refs in hun voordeel alleen Liverpool verdient het om te winnen ,zij brachten voetbal van de bovenste plank