Opluchting bij Oranje: Nederland wint op de valreep van Noord-Ierland

Photo News
Nederland heeft op de zevende speeldag in groep C van de EK-kwalificatiecampagne in de Rotterdamse Kuip met veel moeite afstand genomen van Noord-Ierland. Oranje boog in de slotminuten een 0-1-achterstand om in 3-1-winst, mede dankzij twee doelpunten van Memphis Depay.

Noord-Ierland had in groep C nog een dubbele confrontatie tegen Duitsland en Nederland voor de kiezen, maar stond in de stand wel knap op de tweede plaats. Oranje deed er dan ook best aan om voor eigen publiek te winnen van de Noord-Ieren. Maar in een bomvolle Kuip lukte het in een slaapverwekkende eerste helft niet. Nederland ontfermde zich over het leer, maar puurde daar geen noemenswaardige kansen uit.

De thuisploeg kwam na de pauze beter in zijn spel, maar Noord-Ierland brak verrassend de ban. Dallas speelde Blind tureluurs en lepelde richting Magennis (75.). Met een overhoekse kopbal sloeg de invaller De Kuip met verstomming. In het slotkwartier koos Oranje vol voor de aanval. Via Depay (80.) kwamen de Nederlanders langszij. Invaller Luuk De Jong (90.+1) zette in de blessuretijd met meer geluk dan kunde de 2-1 op het scorebord. Depay (90.+4) legde de eindstand vast.

Nederland, Duitsland en Noord-Ierland hebben zo elk 12 punten, maar de Noord-Ieren speelden wel al een match meer. 

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  AUGUSTIN GHIJSELS, daarom zeg ik al vaak genoeg, de Rode Duivels moeten nu echt een prijs gaan pakken. Wanneer ze dat niet doen, blijft het een sprookje. Dan gaat dit geroemde talentvolle elftal ten onder. Het is leuk en een bevestiging dat ze op nummer 1 staan op de wereldranglijst, en terecht, maar dat is slechts op papier. Het gaat om nu om de echte tastbare prijs, het EK winnen.

 • AUGUSTIN GHIJSELS

  Oranje speelde 3 WK-finales,de Rode Duivels nog geen enkele.Oranje was Europees kampioen,Belgie nog nooit.Oranje had Cruyff,Rensenbrink,Van Basten,Gullit.Daar zijn onze aanvallers koorkapen tegen.Alleen Hazard en De Bruyne komen in de buurt van die 4.En Seedorf,Davids en Kluivert wonnen op hun 18de de CL met Ajax.Dat was pas straf. .

 • Gerard Akkermans

  Waarom steeds die opmerkingen en afgunst heen en weer? Hoe kinderachtig kun je zijn?? Kijk naar het spelletje en beoordeel dit op sportief vlak. En omdat wij Belgen nu al wat jaren, met enkele spelers top zijn moeten we ook niet arrogant gaan doen. Op deze wijze vervallen sommigen in chauvinisme.

 • Gino Denil

  Elke ploeg heeft het moeilijk als de bus voor doel geparkeerd staat. Behalve als deze van piepschuim is zoals bij San Marino.

 • bart bonero

  hahaha man man toch. Wij winnen los van Schotland met 4-0 en ik las hier niks als negatieve zever. Winnen we met 10-0 tegen San Marino, zijn het ook maar bakkers en slagers. En nu blijkt dat NL (de ploeg die ons toch zo zou opeten) moeite heeft tegen een antivoetballand, is het hier nen hele andere uitleg :'). Moest Bel amper winnen van N-ier, dan was het weeral huilen met de pet op volgens de verzuurde mensen hier.. TE BELACHELIJK!