Exclusief voor abonnees

Operatie Eerherstel: Duitsland wil WK-debacle uitwissen tegen wereldkampioen

EPA
Voor Duitsland gaat het tegen wereldkampioen Frankrijk om zoveel meer dan een knalaffiche. Alles staat in het teken van de heropbouw van de Mannschaft na de implosie op het WK. Operatie Eerherstel is gestart, al is er nu ook geen radicale stijlbreuk.

Wat graag zou Duitsland een dikke streep trekken onder dat blamerende WK, met die historisch vroege uitschakeling in de groepsfase. Maar dat bleek de voorbije weken niet makkelijk: het debacle bleef maar nasmeulen of opflakkeren door nieuwe onthullingen. Vooral het stoppen van Mesut Özil als international omdat hij bij de Mannschaft "racisme en een gebrek aan respect" voelde, sloeg in als een bom. Maar coach Joachim Löw, die altijd een boontje had voor Özil als speler, vond die beschuldiging onzin: "Er was nooit een vorm van racisme binnen de nationale ploeg."

Je hebt 21% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.