Exclusief voor abonnees

Onze man in Engeland zwaait Eden Hazard na zeven jaar Engeland uit: “Kampioen, ben je in vorm?”

Eden Hazard tegen ons in januari: “Ik wil niet dat de ­mensen mij straks herinneren als een goede speler, zoals pa me altijd heeft gezegd, wel als een goeie mens.” Hij krijgt wat hij wil bij zijn afscheid. Getuigenissen uit Londen van zeven jaar Hazard. Speelvogel, dorps­wezen, familieman, groot hart en zo gewoon.

“Champion, en forme?” Woensdagnacht in Baku zal de begroeting wederom anders zijn. Sociale lompheid is Eden Hazard vreemd. Een vuistje, een high five, een grapje, een omhelzing, oprecht informeren naar iemands gezondheidstoestand of gezin. De ­Hazard, zoals wij die tijdens zeven seizoenen hebben meegemaakt, is een kampioen in de smalltalk. Dorps­jongen in het lichaam van een ­wereldster. Geen speler die zomaar door sloft, met koptelefoon om de oren, en de wereld rondom hem straal negeert. Diep vanbinnen is hij ’s Gravenbrakel nooit ontgroeid. Hazard is het type dat het best ­gedijt in een kleine gemeenschap en het dorpsleven savoureert, niet de drukte van de grootstad. 

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • rudy verlinden

    Eden speelt voetbal voor ZIJN plezier...wat een ander daar van denkt en vind is ni belangrijk voor hem...en da vind ik juist geweldig...en in madrid zal dat ni veranderen hoop ik