Exclusief voor abonnees

Onze chef voetbal: “Courtois is klaar, maar goochelarij Zidane toont dat hij geen flauw idee heeft waar Hazard uit te spelen”

Courtois.
REUTERS Courtois.
Als iémand bij Real Madrid klaar is voor het nieuwe seizoen, dan wel Thibaut Courtois. Met een handvol goede saves behoedde hij zijn ploeg voor een pak rammel tegen AS Roma (2-2). Hazard is oké. Maar dit elftal wint in mei geen prijs.

Zinédine Zidane herhaalde in de laatste oefenwedstrijd van Real Madrid aanvankelijk de 3-5-2- veldbezetting. Maar hoe je de puzzelstukjes van De Koninklijke ook legt, deze ploeg kan niet verdedigen zonder bal. Het is schaamtelijk hoe makkelijk elke tegenstander aan kansen komt. De ploeg is statisch, traag en verdedigt ongecoördineerd, nu al een hele zomer lang. Het resultaat is dat Thibaut Courtois elke keer weer tien, vijftien ballen per wedstrijd op zich krijgt afgevuurd, van korte en middellange afstand. Courtois was goed tegen AS Roma. Andermaal. Zonder hem had dit eens te meer kunnen uitdraaien op een pijnlijke afstraffing.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc germeau

  Bestaat internet en sociale media nu echt om mensen als Felix S het woord toe te staan...? Voor de rest Real zal wel in de top 3 geraken in de Liga, want buiten Atletico en Barça is er gewoon geen concurrentie. Maar akkoord, ze waren nooit zo zwak en Zidane is een trainer die een topteam kan handhaven, maar hier moet hij heropbouwen en dat kan hij niet.

 • felix strackx

  De enige juiste plaats voor Hazard is op de bank. Zou trouwens bij de rode duivels ook zo moeten zijn. Waardeloze speler, geeft zijn bal niet af.

 • eric debanne

  Zidane is een zeverar ...arrogant persoon ! Grote voetballer geweest maar voor de rest ... Net als Platini zakkenvullers enz...

 • Herbert Verbeeck

  Geen opbouw en verdedigend te traag geworden. Ze zullen moeten vechten voor een top 5 plaats in de Primera...

 • Jeroen Goossens

  Zidane heeft 3x de CL gewonnen. Maar nooit met echt voetbal... Is geen top trainer...