Ongeneeslijk zieke ex-voetballer Ricksen kondigt “laatste benefietavond” aan in hartverscheurende video

De gezondheid van Fernando Ricksen gaat steeds verder achteruit. De Nederlandse ex-voetballer, die aan de spierziekte ALS lijdt, kondigde in een aangrijpende video op Twitter zijn laatste benefietavond aan. Die zal op 28 juni in plaatsvinden in Glasgow. 

In het filmpje meldt Ricksen dat 28 juni de “laatste avond” zal zijn. “Omdat het heel moeilijk voor mij wordt, zal dit de laatste zijn. Laten we er een avond van maken om nooit te vergeten.” 

Ricksen, ex-voetballer  van onder meer Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers én het Nederlands elftal, maakte in 2013 bekend de dodelijke ziekte ALS te hebben. Ricksen zit sinds december 2018 in een hospice in Glasgow. Hij zit niet meer in een rolstoel, maar ligt in bed. Behalve zijn ogen kan Ricksen niets meer bewegen. 

Eerder gaf Ricksen aan nog lang niet uitgevochten te zijn. “Stephen Hawking leefde bijna vijftig jaar met ALS. Waarom mag je dan geen hoop houden?”, zei de 42-jarige Nederlander nog in april.

Ricksen.
Twitter Ricksen.
Fernando Ricksen in het hospice in Schotland.
Fernando Ricksen in het hospice in Schotland.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dick van Aggelen

  Wat vreselijk! Ik wens hem en zijn naasten alle kracht toe!!

 • Roel Corthals

  Keep on fighting Fernando

 • guy bogaerts

  Pracht van een kerel. Jammer dat hij getroffen is door zo een vreselijke ziekte. Heb t grootste respect voor deze grote meneer. Veel sterkte Fernando, voor altijd mijn respect. Prachtig mens, prachtig voetballer en sterke vechter. T ga je hopelijk goed

 • Gaby Vercruysse

  Veel, Sterkte en Moed Mr Ricksen.

 • Eddy Vervaet

  Mijn motto is en blijft “carpe diem” want er kan elke dag iets fout gaan...