Ongeneeslijk zieke ex-profvoetballer barst in tranen uit bij onthulling standbeeld

ANP
Onder grote belangstelling is in het Nederlandse Sittard een standbeeld onthuld van ex-profvoetballer Fernando Ricksen (41). Dat gebeurde voor het stadion van Fortuna Sittard in aanwezigheid van ruim duizend fans, spelers, trainers en medewerkers van zijn vroegere clubs Fortuna en Glasgow Rangers. Ricksen, zelf ook aanwezig, barstte bij de onthulling van het beeld in tranen uit.

In 2013 maakte Ricksen bekend aan de spierziekte ALS te lijden. Die ongeneeslijke ziekte maakte een einde aan zijn carrière. Ook moest hij daardoor zijn wens opgeven om ooit hoofdtrainer te worden bij zijn jeugdliefde Fortuna Sittard. Fans en vrienden van hem begonnen een inzamelingsactie voor een standbeeld, waaraan ook Glasgow Rangers ruim bijdroeg.

Een geëmotioneerde Ricksen werd luid toegejuicht door zijn oude publiek van Fortuna. Bij de onthulling van het standbeeld door ondermeer ex-international Mark van Bommel liet hij weten dit "het grootste eerbetoon te vinden dat je iemand kunt geven". Het standbeeld van de Gelderse kunstenares Lia Krol laat een juichende Ricksen zien, met gebalde omhoog gestoken vuisten. Volgens de initiatiefnemers staat het standbeeld symbool voor de vechtlust van Ricksen.

AFP
ANP
ANP
ANP6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • raymond van der craen

  Een echte Fortunaman.

 • Freddy Durinx

  Veel mooier beeld dan dat van Ronaldo.

 • Charles Petitjean

  Prachtig initiatief maar er zijn nog zoveel anderen die aan ALS lijden. Dus toch een heel klein beetje relativeren aub.

 • Roland Colon

  Een welverdiend eerbetoon aan een man die lijdt aan een ernstige neurodegeneraieve ziekte.Hopelijk krijgt de ziekte hierdoor ook meer aandacht in het wetenschappelijk onderzoek. Dokter Roland Colon

 • Frans Peeters

  Zoiets komt recht uit het hart en daar wordt ik stil van.