Onderhandelingen bevestigd: Juventus werkt aan komst Romelu Lukaku

Speelt er straks een Rode Duivel bij Juventus?
Photo News Speelt er straks een Rode Duivel bij Juventus?
Onverwachte wending. Niet Inter maar Juventus. Plots lijkt Romelu Lukaku (26) op weg naar Turijn en wordt hij er mogelijk ploeggenoot van Cristiano Ronaldo. Juve opende gisteren de onderhandelingen met Man United over een ruildeal met Paulo Dybala. De bal ligt nu in het kamp van Dybala. Zijn ‘ja’ of ‘nee’ beslist over de toekomst van Big Rom. Alleen zorgen Dybala’s hoge  looneisen voor twijfel.  Inter van zijn kant kan de vraagprijs van 85 miljoen euro niet betalen, maar houdt vinger aan de pols. Poker op het hoogste niveau. 

In grote lijnen zijn beide clubs het eens. Ze werken aan een deal. Manchester United ziet Paulo Dybala zitten. Juventus wil Romelu Lukaku er graag bij om zijn aanvalslinie te versterken. Gesprekken raakten gisteren in een stroomversnelling. Dybala’s makelaar reisde naar Engeland om te onderhandelen over diens persoonlijke eisen - hij heeft een megacontract in gedachten. Romelu Lukaku nam de trein naar Londen voor een ontmoeting met een delegatie van Juve. Ondanks zijn initiële voorkeur voor Inter en Antonio Conte - “de beste coach ter wereld” - zegt hij geen ‘neen’ tegen Juventus. Zo graag wil hij weg op Old Trafford.

Zeg nu zelf: uitzicht op een Scudetto, de Italiaanse titel, een van outsiders in de Champions League. Sportief is het een stap vooruit op Man United, een club die de afgelopen jaren is afgegleden. En wie staat er niet graag op hetzelfde (trainings)veld als Cristiano Ronaldo? Een overgang die doet dromen. Ook coach Maurizo Sarri heeft zijn zegen gegeven.

Lukaku met zijn agent.
Instagram Lukaku met zijn agent.

Ruildeal

Vanuit Man United kwam er gisteravond een bevestigend bericht: er wordt effectief onderhandeld met Juve. Voorlopig bouwt de Engelse topclub nog voorzichtigheid in. Ze wacht vooral op de ‘ja’ van Dybala, momenteel nog op vakantie na de Copa America. De Argentijn zou liever in Italië blijven, maar dat hij zijn mensen naar Engeland stuurt, bewijst dat hij de bui ziet hangen. Veel kansen zal hij komend seizoen in Turijn niet krijgen. Juve duwt hem in de armen van United, maar zijn looneisen zorgen voorlopig voor complicaties. Een deal is nog niet done. 

Het plan om Inter uit zijn kot te lokken om snel een akkoord te bereiken kreeg snel een verrassende wending

Vertegenwoordigers van de Italiaanse kampioen hadden gisteren de eerste vruchtbare contacten met de collega’s van Man United. Een soort ruildeal wordt op poten gezet, maar hoe die juist in mekaar zal zitten en wie hoeveel gaat kosten, moeten Juve en United nog uitwerken. Dybala plus enkele miljoenen in ruil voor Lukaku? Nog een andere speler erbij? Of Dybala voor 100 miljoen naar Old Trafford, Lukaku voor 85 naar Italië. ‘t Zal afhangen van de wensen van de boekhouders.

Conte

Inter van zijn kant kijkt toe. Voor de derde keer in zijn carrière lijkt Conte naast Lukaku te grijpen. Eerste keer bij Juve in 2014, daarna bij Chelsea in 2017 en nu bij Inter, ondanks een flirt van vier maanden. De Nerazzurri hebben evenzeer nog een lijn openliggen met United, maar kregen opnieuw te horen dat de vraagprijs van 85 miljoen euro niet gewijzigd wordt. 

Ze overwegen de handdoek te gooien. Het masterplan dat Federico Pastorello, sinds het najaar van 2018 Lukaku’s zaakwaarnemer en ook close met Inter en Conte, had uitgedokterd mag mogelijk de prullenmand in.

Lukaku en Conte schudden elkaar de hand, maar een samenwerking lijkt plots ver weg.
EPA Lukaku en Conte schudden elkaar de hand, maar een samenwerking lijkt plots ver weg.

Na het vertrek van beschermheer Mourinho en de permanente aanstelling van Ole Gunnar Solskjaer als trainer van United gaf Lukaku hem de opdracht uit te kijken naar een club in de Serie A. Hij voelde aan dat Solskjaer het niet voor hem heeft en Marcus Rashford naar het voorplan zal schuiven. In een gesprek onder vier ogen liet hij de Noor weten dat hij wel wil.

Alleen overschatten zijn entourage en hij de slagkracht van Inter. Een huur-constructie werd enkele weken gelede weggelachen door United. Een ruil met andere spelers en het eerste bod van 60 miljoen plus enkele bonussen ook. 

Vanop een afstand volgden ze bij Juventus toen al de ontwikkelingen. Ze kennen de kracht van Conte, drie keer op rij kampioen in Turijn. Liever steken ze hem stokken in de wielen.

Sleutel

Juve dacht in eerste instantie aan Mauro Icardi, woelwater van Inter, maar na een gesprek vorig weekend met Pastorello veranderden ze het geweer van schouder. Het plan om Inter uit zijn kot te lokken om snel een akkoord te bereiken met United kreeg er een verrassende wending. In de Juvekantoren werd een ruil met Paulo Dybala geopperd, overbodige Argentijn die ze bij United wel graag zouden zien komen. Lukaku stemde op zijn beurt in om de gesprekken met Juve op te starten – als Inter niet kan, dan maar een andere ploeg.

De bal ligt nu in het kamp van Dybala. Hij heeft de sleutel. Lukaku meldt zich vandaag in Manchester aan voor de training zonder sluitend akkoord met Juve of zonder garanties. Of vindt Inter toch plots 85 miljoen?

De sleutel ligt bij Dybala.
AP De sleutel ligt bij Dybala.60 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • richard cornelissens

  Indien hij zo goed was als hij zelf denkt zouden er wel meer ploegen bij united komen aankloppen.en ok hij scoort veel doelpunten,maar hij zou er ENORM veel scoren moest hij een beetje meer techniek en balgevoel hebben.Je kan filmpjes genoeg vinden op youtube van zowel zijn doelpunten als van de tientallen kansen hij verkwanselt omdat hij dat technische en dat balgevoel mist.Ik zie hem ook liever niet bezig maar toch geef ik toe dat hij enorm veel scoort.Geef mij maar een wendbare spits

 • Fabrice Braccio

  Ik keer het hier om.Die zogenaamde "voetbalkenners" die Lukaku door dik en dun steunen zouden beter hun roze ( of is het paarse) bril afzetten.Doorgestuurd bij Chelsea en ongewild bij Man U.Tot daar aan toe, maar dat deze beperkte loper nu mijn favoriete Italiaanse club komt verzwakken, dat gaat er bij mij niet in.Heeft hij zij statistieken mee? Ja , maar niet alleen wat betreft inleggertjes, ook een topscore wat betreft slechte controles en verknoeien van opgelegde kansen.

 • Maartje Nieuwboter

  Lukaku weegt enorm op een verdediging, ook wanneer hij niet scoort, maar dat is iets wat de voetbal"kenners" hier niet (willen ? kunnen ?) zien. Lukaku en Ronaldo samen is dan ook een dodelijke aanvalscombinatie. Dat hebben ze bij Juventus uiteraard wél door. Die mannen daar weten immers wél hoe het spelletje werkt.

 • Carlos Simonis

  Afgang voor Lukaku ? C.Ronaldo heeft hem graag erbij, en dat zegt veel meer wat andere zg "voetbalkenners" hier zeggen. Ideale afleider voor C.Ronaldo, en als Lukaku ook nog een paar goaltjes erbij maakt ( of het nou intikkertjes zijn of niet, want die tellen ook) dan heeft Lukaku weer zijn bijdrage geleverd. Wij gaan het zien, want Lukaku blijft de eeuwige topscorer van de Rode Duivels, hoe men het ook went of keert.

 • Wilfried Vanden Berg

  Ronaldo samen met die wandelaar in de zelfde wedstrijd ? Wie in godsnaam gelooft dat ? De andere spelers zullen hem wel van het veld spelen, en doen zij het niet , dan zet Ronaldo die klungelaar in zijn hemd qua voetbal. Dat word dan lachen geblazen , in de media, op tv en zeker op de tribunes .

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00