Ondanks doelpunt Mertens en twee penalty's verliest Napoli thuis van Besiktas

Photo News
Napoli heeft met 2-3 verloren van Besiktas. Mertens wist een keer te scoren en twee (goedkope) penalty's uit te lokken. Insigne miste er een, Gabbiadini scoorde de tweede. Mertens had veel kansen om te scoren in de eerste helft, maar trof maar één keer raak. Kort voor tijd wist Aboubakar met zijn tweede van de avond vanuit buitenspel de winning goal te soren. Benfica ging in Kiev met 0-2 winnen dankzij doelpunten van Salvio (penalty) en Cervi.

Napoli vatte de wedstrijd sterk aan met een erg bedrijvige Dries Mertens in de spits. Hij zorgde in minuut drie al meteen voor een doelpoging vanuit een zeer scherpe hoek die hem een hoekschop opleverde. Via een ingestudeerd nummertje kwam de Rode Duivel vrij ter hoogte van de penaltystip. Hij schoot nipt over.

Geen vijf minuten ver en doelman Fabri moest een eerste keer ingrijpen op een poging van alweer Dries Mertens. Zoveel kansen missen in de openingsfase gebeurde niet ongestraft. Besiktas leerde de Napolitanen een lesje in efficiëntie. Correia tikte een voorzet van Quaresma makkelijk binnen.

Eindelijk verlossing
Daarna ging de Mertensshow nog even door. Na twee missers was het op het halfuur dan toch uiteindelijk raak, toen de Rode Duivel een assist van Hamsik knap inwerkte. De gelijke stand stond echter niet lang op het bord. Bij Jorginho leek het licht even uit te gaan. Hij speelde een bal onoordeelkundig terug en zette zo Aboubakar alleen voor Pepe Reina die kansloos was. 1-2 bij rust.

AFP
Photo News
Photo News

In de tweede helft was Napoli nog steeds de betere ploeg, maar het was minder nadrukkelijk dan in de eerste helft. Na vijf minuten kon Mertens zich tussen de bal en de doelman gooien en een lichtgefloten penalty uitlokken, maar Insigne trapte onbegrijpelijk zwak in. Nadien bleef het zoeken voor de thuisploeg. Twintig minuten voor tijd kwam het langszij via Gabbiadini. Die kon een elfmeter, opnieuw uitgelokt door onze Rode Duivel, wel omzetten. Opnieuw was de strafschop licht gegeven.

Diezelfde Gabbiadini scoorde in minuut 80 nog een knappe omhaal. Helaas voor hem stond hij buitenspel wanneer Calejon het leer voor doel bracht.

Helemaal in het slot kreeg Besiktas nog een vrije trap. Aboubakar stond buitenspel en kopte het leer tegen de touwen. Toch mocht het doelpunt doorgaan. Napoli in diepe rouw want Besiktas kwam amper drie keer voor doel.

In diezelfde groep speelde Dynamo Kiev tegen Benfica. Veel goed voetbal was er niet te zien, maar na 10 minuten wist Salvia Benfica vanop de stip op voorsprong te trappen. Hij schoot centraal in doel en liet doelman Rudko kansloos. In minuut 54 zat het er helemaal op voor Dynamo Kiev. Cervi kon na veel vijven en zessen eindelijk deftig afdrukken, en pompte het leer meteen tegen de netten.