Oliver Bierhoff wil aantal teams in topcompetities reduceren: "Te veel voetbal kan fans doen afhaken"

Oliver Bierhoff wil het aantal teams in de grotere competities reduceren
AFP Oliver Bierhoff wil het aantal teams in de grotere competities reduceren
"We speelden tussen 2005 en 2014 altijd voor een vol huis. Nu is dit geen zekerheid meer." Volgens Oliver Bierhoff, teammanager van de Duitse Mannschaft, riskeren supporters af te haken als er te veel wedstrijden worden gespeeld. Het is een tendens waarvoor hij in Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung waarschuwt.

Dit seizoen liep enkel het Volkparkstadion in Hamburg volledig vol voor het treffen van Duitsland met Tsjechië. Afgelopen woensdag zakten 'slechts' 60.109 supporters af naar Dortmund voor het afscheid van Lukas Podolski in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Engeland.

Volgens Bierhoff stagneren de inkomsten uit merchandising of vallen ze zelfs terug. "Als ik met sponsors spreek, merk ik dat ze niet langer blind achter voetbal lopen," zegt de 70-voudig international voor de WK-kwalificatiewedstrijd van Duitsland morgen in Bakoe tegen Azerbeidzjan.

Opmerkelijke oproep
Bierhoff roept internationale federaties en clubs op het aantal wedstrijden te matigen. Hij stelt voor de topcompetities in Engeland, Spanje, Duitsland en Italië te reduceren tot zestien ploegen en de clubs de keuze te laten of ze al dan niet deelnemen aan kleinere bekertoernooien.

De ex-topschutter van de Serie A is evenmin voorstander van de Nations League die volgend jaar wordt ingevoerd. "Je krijgt het gevoel dat de UEFA geld nodig heeft en daarvoor deze competitie opricht. We kunnen niet om het feit heen dat winstmaximalisatie een deel van het voetbal geworden is."

Photo News
Photo News
Photo News