Officieel: Dzeko ploegmaat van Nainggolan bij AS Roma

EPA
De Bosnische aanvaller Edin Dzeko verlaat het Engelse Manchester City en trekt op uitleenbasis naar het Italiaanse AS Roma van Rode Duivel Radja Nainggolan. Dat maakten beide clubs vandaag bekend. De 'Giallorossi' bedongen eveneens een aankoopoptie van 11 miljoen euro op de spits, die het nummer 9 zal dragen. "Ik ben naar Roma gekomen om titels te winnen", aldus Dzeko vandaag bij zijn presentatie. "Ik hoop dat we veel prijzen zullen pakken, maar daarvoor zullen we eerst hard moeten werken. Ik beloof alvast dat ik in elke wedstrijd mijn uiterste best zal doen om Roma aan de overwinning te helpen."

De 29-jarige aanvaller was sinds 2011 actief bij de Engelse vicekampioen. In zijn periode bij de 'Citizens' was Dzeko goed voor 50 doelpunten in 130 competitieduels en won hij twee landstitels, de FA Cup, de League Cup en de Community Shield.

Dzeko begon zijn profloopbaan in eigen land bij Zeljeznicar Sarajevo, onlangs nog uitgeschakeld door Standard in de derde voorronde van de Europa League. In 2005 zette de boomlange spits zijn handtekening bij het Tsjechische Teplice, dat hem meteen een jaar bij Ústí nad Labem stalde. Na twee jaar in Tsjechië haalde Wolfsburg hem naar de Bündesliga en vier seizoenen later trok de Bosniër voor 37 miljoen euro naar Manchester City.

Dzeko sprokkelde tot dusver al 72 caps (42 doelpunten) voor Bosnië-Herzegovina, dat net als de Rode Duivels uitkomt in kwalificatiegroep B voor het EK van 2016 in Frankrijk. Met acht punten uit zes wedstrijden bekleden de Bosniërs momenteel de voorlaatste plaats in de groep. België is tweede met 11 punten.