Nike eert Cristiano Ronaldo met voetbalschoen (al was 'CR7' ook slachtoffer van grap van marketingmanager)

Een mooiere ode is nauwelijks denkbaar. Nike lanceerde vandaag een voetbalschoen die het opdraagt aan Cristiano Ronaldo: de CR7 Chapter 3 Discovery. Ricardo Refuge, marketingmanager bij het sportmerk en overigens een goede vriend van 'CR7', zag in de lancering meteen ook het ideale moment om de Portugees een flinke poets te bakken.

Op 6 augustus 2003 speelde de toen 18-jarige Cristiano Ronaldo voor de laatste keer in de kleuren van Sporting Lissabon. Het was een duel tegen zijn toekomstige tegenstander Manchester United (3-1). De historische match zou de inspiratiebron worden van de CR7 Chapter 3 Discovery-voetbalschoenen.

Knipoog naar schoen uit 2003
De kleuren zijn een moderne versie van die van Ronaldo's toenmalige club. De zilveren stippen op de zijkant en de subtiele reflecterende golf zijn een knipoogje naar de Mercurial Vapor I-schoenen die hij in 2003 droeg. De cijfers 06, 08 en 03 (dag, maand, jaar) op de hielversterking verwijzen naar de datum van zijn ontdekking, terwijl een glinsterend CR7-logo zijn schitterende prestaties in de verf zet.

Vanaf vandaag is de schoen beschikbaar via Nike. De lancering (meer foto's van de schoen vind je HIER terug) valt gelijktijdig met de contractverlenging van Ronaldo bij Real Madrid. De Portugese superster ligt nu tot 2021 onder contract in Spanje.

Frats van marketingmanager
Tussen zijn contractverlenging en de lancering van de nieuwe schoenen door, werd Ronaldo trouwens nog een keertje te stuipen op het lijf gejaagd. Toen hij de schoen wilde pakken, sprong er immers meteen een man voor de neus van de stervoetballer. Refuge filmde alles en plaatste het op Instagram. Ronaldo kon er zelf ook hartelijk om lachen, en plaatste het filmpje ook op Twitter. Daar beschuldigde hij Ricardo Quaresma, ploeggenoot bij Portugal, voor het uithalen van de grap.

news.nike.com
Photo News
AP


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00

Video