Nieuwbakken Spaans bondscoach Luis Enrique: "Ik, anti-Madrileen? Ik hou ook van hen"

EPA
Luis Enrique gaf vandaag zijn eerste interview als Spaans bondscoach. Daarin werden hem meteen enkele pittige vragen gesteld, onder andere over hoe hij als ex-Barcelona-trainer zijn toekomstige relatie ziet met de Real Madrid-spelers. "Ook voor hen zal ik het beste van mezelf geven", verzekerde Luis Enrique de pers.

"Ik heb veel ambitie. Nadat ik eerder al de eer had om het shirt van de Spaanse nationale ploeg te mogen dragen, ben ik heel verheugd om nu bondscoach te worden", vertelde Luis Enrique op de Spaanse televisiezender Cuatro. De voormalige middenvelder beseft dat hij niet gespaardzal blijven van kritiek. "Maar kritiek krijg je overal. Ik ben er dan ook al op voorbereid".

De voormalige Barcelona-trainer riskeert alvast wel eens het verwijt te zullen krijgen dat hij Barcelona-spelers voortrekt op die van aartsrivaal Real Madrid. "Als iemand dat denkt, kan ik hem nu al vertellen dat ik ook van de spelers van Real Madrid hou en dat ik ook voor hen het beste van mezelf zal geven". Ter opfrissing: Luis Enrique maakte als speler in 1996 de gevoelige overstap van Real Madrid naar Barcelona.
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • simon beirlaen

    Gaat hij super doen bij Spanje, deze man is beste voorbeeld van een goede coach

  • Gunther Serneels

    Die gaat dat heel goed doen,is een klasbak!