Niet eens in de top tien van beste Braziliaanse spelers na Pele: Neymar geen sant in eigen land

Neymar wordt in Kazan getroost door Fellaini na de Belgische zege tegen Brazilië.
Photo News Neymar wordt in Kazan getroost door Fellaini na de Belgische zege tegen Brazilië.

Verrassend resultaat in een poll van ESPN Brasil. De sportzender vroeg naar wie de beste Braziliaanse voetballer is na het tijdperk-Pele en daaruit blijkt toch vooral dat het geen grote liefde is tussen Neymar en de aanhangers van de ‘Goddelijke Kanaries’. 160.000 fans van het Braziliaanse voetbal stemden de sterspeler van PSG niet eens in de top tien. Neymar valt daar met een elfde plaats net uit. De top drie wordt bevolkt door Ronaldo, Ronaldinho en Romario, net als Neymar ex-spelers van FC Barcelona. Vooral Ronaldinho en Romario beleefden hun hoogdagen in het Camp Nou. Vervolgens Zico, Rivaldo, Socrates, Kaka, Falcao (niet de Colombiaanse spits dus maar wel de middenvelder) en Careca. 

De gemene deler onder de top tien? De meesten hebben een Wereldkampioenschap gewonnen met Brazilië, iets wat Neymar (nog) niet kan zeggen. In 2014 werd Brazilië in Belo Horizonte, met een gekwetste Neymar, vernederd in de halve finale door Duitsland (1-7), vorige zomer knikkerden onze Rode Duivels Neymar en co uit het WK in Rusland in de kwartfinale. In 2022 wacht Neymar in Qatar een nieuwe kans om zich voor eeuwig in de Braziliaanse harten te spelen.

Ronaldo leidde Brazilië naar WK-goud in 2002. Hier heeft hij net gescoord in de finale tegen Duitsland.
Belga Ronaldo leidde Brazilië naar WK-goud in 2002. Hier heeft hij net gescoord in de finale tegen Duitsland.10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc castermans

  Ik heb de ploeg van Santos (met Pele, Garincha, ...) nog vriendschappelijk zien spelen op Anderlecht en dat waren net de Harlem Globetrotters maar dan met een voetbal, onwaarschijnlijk. 't Was maar show, maar zo mooi, net als Maradonna die zich opwarmde op de muziek van 'life is life'. Dat zijn herinneringen die je eeuwig bijblijven.

 • marc castermans

  De ploeg van de jaren zestig en zeventig was veruit beter dan de generatie die erna kwam.

 • Dave Janssens

  Hij betaald deels ook wel de prijs voor zijn overvloedige schwalbes vermoedelijk. Ik denk dat hij puur voetbaltechnisch toch wel meer kwaliteiten heeft dan pakweg Kaká. Als teamspeler ligt dat misschien een beetje anders, maar de overige namen zijn ook allemaal stuk voor stuk wereldvoetballers natuurlijk. Brazilianen zijn wat mij betreft echte voetbalkenners en dat lijstje geeft het aan.

 • Jos Vangeel

  Is heel terecht

 • Landon Wilkinson

  Als hij Brazilië ooit naar een WK titel leidt zal veel veranderen.