Niet Eden Hazard, maar Virgil van Dijk is Speler van het Jaar in Engeland

Virgil van Dijk poseert met zijn trofee.
Photo News Virgil van Dijk poseert met zijn trofee.
Liverpool-verdediger Virgil van Dijk is gisteren door de spelersvakbond PFA tot Speler van het Jaar verkozen in Engeland. De 27-jarige Nederlander kreeg in een poll bij zijn collega's onder meer de voorkeur op Eden Hazard (Chelsea). Sergio Agüero, Raheem Sterling en Bernardo Silva (Mancheser City) en Sadio Mané (Liverpool) waren de andere genomineerden. Hazard werd nooit bij de favorieten gerekend, onder meer door de wisselvallige prestaties van Chelsea.

Van Dijk, die in januari 2018 voor 75 miljoen pond (87 miljoen euro) van Southampton naar Liverpool verkaste, is pas de vierde verdediger in de geschiedenis, en de eerste sinds 2004, die de trofee krijgt. Op de erelijst volgt hij zijn Egyptische ploegmaat Mo Salah op. Hazard ging in 2015 met de prestigieuze prijs aan de haal.

Raheem Sterling werd tot beste jongere verkozen. De 24-jarige winger van Manchester City haalde het van zijn ploegmaat Bernardo Silva, David Brooks (Bournemouth), Declan Rice (West Ham), Marcus Rashford (Manchester United) en Trent Alexander-Arnold (Liverpool).

De Professional Footballers' Association reikte op zijn PFA Awards in Londen ook nog prijzen uit aan de 22-jarige Nederlandse Vivianne Miedema (Arsenal), als Speelster van het Jaar en aan de 20-jarige Georgia Stenway (Manchester City), als Jonge Speelster van het Jaar. De Trofee van Verdienste ging naar de 31-jarige Steph Houghton, kapitein van Manchester City en 104-voudig Engels international.

Virgil van Dijk en Vivianne Miedema (Arsenal), die Speelster van het Jaar werd.
Photo News Virgil van Dijk en Vivianne Miedema (Arsenal), die Speelster van het Jaar werd.16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ruby Robeyns

  Hollands Glorie! Gefeliciteerd Virgil!

 • Bram Collins

  Fantastische voetballer en bovenal een mooi bescheiden mens. Geen blaaskaak. Terechte winnaar.

 • Henkie Janssen

  Meer dan terechte winnaar. Beste verdediger van Europa.

 • Sammy Borgoo

  Terechte winnaar Virgil Van Dijk. Zowel bij Liverpool en het Nederlands elftal klasse speler. Nu nog andere prijzen.

 • Jan Jansen

  Volkomen verdient! Hazard niet instaat zijn ploeg op zelfde nivo in PL en CL te brengen als van Dijk met Liverpool doet!