Nice stelt Lucien Favre aan als coach

Lucien Favre.
EPA Lucien Favre.
Lucien Favre is de nieuwe trainer van OGC Nice. Dat meldde de Franse eersteklasser vandaag op zijn website. De 58-jarige Zwitser tekende een contract voor drie jaar aan de Franse Côte d'Azur. Favre volgt de Fransman Claude Puel op, die Nice na vier seizoenen verliet en nadrukkelijk in beeld is bij Bordeaux.

In september 2015 gooide Favre de handdoek bij het Duitse Borussia Mönchengladbach. De club van Thorgan Hazard verloor zijn eerste vijf competitiewedstrijden onder leiding van de Zwitser. Sindsdien zat Favre zonder club. De voormalige Zwitserse international begon zijn trainerscarrière in Zwitserland alvorens hij in 2007 bij Hertha Berlijn aan de slag ging. Sinds februari 2011 stond hij aan het roer van het team uit Mönchengladbach. Toen behoedde hij de club voor degradatie. In het seizoen 2014-2015 leidde Favre 'die Fohlen' naar de derde plaats in de Bundesliga.

Nice eindigde het afgelopen seizoen op een knappe vierde plaats in de eindstand van de Ligue 1 en is daardoor geplaatst voor de Europa League.

.