Neymar traint weer mee bij PSG, maar “zolang de situatie rond zijn toekomst niet duidelijk is, speelt hij niet”

Neymar op training bij PSG
REUTERS Neymar op training bij PSG
De transfersaga continues. Het blijft speculeren waar de toekomst van Neymar ligt. Barcelona? Real Madrid? Of zou hij dan toch blijven bij Paris Saint-Germain? De berichten volgen elkaar in sneltempo op. De ene al tegenstrijdiger dan de andere.

Neymar traint weer volop mee bij PSG, zoals in de video hieronder te zien is. De kans dat hij in de selectie zit voor de competitiewedstrijd tegen Toulouse van zondagavond (21u) is dan weer klein. Neymar speelde dit seizoen nog geen minuut. De coach van PSG, Thomas Tuchel, vertelde op zijn persconferentie dat de Braziliaan klaar is om te spelen, maar eerst in het reine moet komen met zijn situatie. “Hij heeft een goeie trainingsweek achter de rug. Met veel intensiteit en mentaliteit. Maar zolang de situatie niet duidelijk is, speelt hij niet. Als het morgen uitgeklaard is, bestaat de kans dat hij meteen speelminuten maakt.” 

Nóg belangrijker dan de match tegen Toulouse: Neymar zou weer op een normale manier kunnen praten met sportief directeur Leonardo, dat schrijft L’Équipe. Een verzoening is in de maak. “Het waren ingewikkelde weken, maar er is geen oorlog meer”, vertelde een goedgeplaatste bron aan L’Équipe. “Iedereen praat met elkaar, en het is beschaafd.”

Miljoenentransfer of blijven?

Een miljoenentransfer naar een andere Europese grootmacht of toch bij PSG blijven? FC Barcelona wilde hem graag uit zijn lijden verlossen en terughalen naar Camp Nou. Het deed een bod van 100 miljoen euro plus Coutinho, maar daar ging PSG niet op in. De ‘Blaugrana’ wou Neymar vervolgens betrekken in een huurdeal, maar dat is niet bespreekbaar voor de Franse kampioen. Ook Real Madrid toonde al concrete interesse. De ‘Koninklijke’ had naar verluidt 100 miljoen én drie spelers - Bale, James Rodríguez en Navas - over voor de Braziliaan. Maar ook dat bod werd geweigerd door PSG. Het ziet ernaar uit dat beide Spaanse grootmachten niet de financiële capaciteiten hebben om aan de hoge eisen van de club uit Parijs te voldoen. En ook het hoge loon van Neymar - volgens Marca 37 (!) miljoen euro netto per jaar - schrikt af. 

Blijft Neymar, ondanks de immense transferperikelen en misnoegde supporters, dan toch in Parijs? Met nog maar tien dagen te gaan in deze transferperiode wordt het uitkijken naar het vervolg.

Neymar en Mbappé
REUTERS Neymar en Mbappé
REUTERS4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Polutnik Ronald

  Ondertussen dat Neymar weer mee traint is er een akkoord gesloten met Barcelona om Neymar te huren voor 40 miljoen euro en met volgend jaar een aankoop van 160 miljoen euro . Dat is 200 milj euro.

 • jef Joossens

  Heb het toch gezegd, die raken ze aan de straatstenen niet kwijt.

 • Polutnik Ronald

  Hij zal wel moeten trainen en spelen , anders zal er niet veel loon gestort worden op zijn rekening . Want per slot van rekening is hij een werknemer van PSG en moet hij werken voor zijn geld .

 • Nando Garcia Fernandez

  Het is te hopen dat hij blijft of naar Barcelona trekt ,hij is veel te blessure gevoelig voor Real Madrid