Ga naar de mobiele website
^ Top

Neymar loodst Brazilië in blessuretijd langs Argentinië

reuters
Brazilië heeft gisterenavond in het Braziliaanse Goiania een vriendschappelijke interland tegen Argentinië met 2-1 gewonnen. In blessuretijd maakte het Braziliaanse wonderkind Neymar vanaf de strafschopstip de winnende treffer.

Juan Manuel Martinez opende na 19 minuten de score voor de Argentijnen na een droge knal met links. Zeven minuten later lukte Paulinho de gelijkmaker, wonderkind Neymar bezorgde de Seleçao diep in de toegevoegde tijd vanop de stip alsnog de zege in deze Superclassico das Americas.

Ondanks de zege schreeuwden heel wat supporters om het ontslag van bondscoach Mano Menezes. Die ligt onder vuur nadat hij met 2-0 onderuitging tegen Mexico in de finale van het voetbaltoernooi op de Spelen in Londen. Wegens de overvolle Europese voetbalkalender beslisten beide coaches om enkel spelers uit de Zuid-Amerikaanse competities op te stellen. Op 3 oktober staan de aartsrivalen nog eens tegenover elkaar in het Argentijnse Resistencia.

De Superclassico das Americas is de opvolger van de Copa Roca, een competitie tussen beide landen die in 1914 het levenslicht zag. Van 1914 tot 1976 werd het duel op onregelmatige basis elfmaal gespeeld. Enkel spelers uit de nationale competities mochten deelnemen. Van de 11 keer dat om de Copa Roca werd gestreden, won Brazilië zeven keer. Argentinië was driemaal de beste. In 1971 eindigde de tweestrijd onbeslist. Vorig jaar werd het tweelandentoernooi, weliswaar onder een andere naam, opnieuw van onder het stof gehaald.

reuters
ap
reuters
reuters


Meld een bug