Exclusief voor abonnees

Neymar: een jaar geleden nog verafgood, nu net niet uitgespuwd

De meest Goddelijke Kanarie verliest zijn ­pluimen. In één jaar tijd ging Neymar (27) van grote Braziliaanse WK-hoop naar ­aansteller en vermeende verkrachter. Deze val is geen schwalbe.

In Brazilië kan geen politicus of ­geestelijke leider op tegen de populariteit van een dribbelwonder. Sinds zijn 17de heeft Neymar dan ook niet anders dan roem gekend. Hij houdt ervan – aandacht streelt zijn enorme ego. Waarom streek de Braziliaan deze week anders met een gepersonaliseerde helikopter, een Airbus H-145, van 13 miljoen neer op het trainingskamp van de Seleção? Bondscoach Tite is het ondertussen gewend dat een groot deel van zijn persmomenten over zijn sterspeler gaan. In de aanloop naar de Copa América opnieuw, maar nu tot weerzin van Neymar zelf. Dinsdag gingen 18 van de 25 vragen voor Tite namelijk over de verkrachtingszaak die de aanvaller ­boven het hoofd hangt. Een 26-jarige Braziliaanse beschuldigt hem ervan haar vorige maand in Parijs te hebben ­verkracht. Tite verdedigde zijn poulain, maar uit een peiling blijkt dat 55% van de landgenoten hem liever weert uit de selectie voor de Copa. Vicevoorzitter Noveletto van de Braziliaanse bond stelde eveneens dat dat de beste optie zou zijn. Uiteindelijk loste het probleem zichzelf op: in een oefenmatch tegen Qatar liep Neymar vannacht een enkelblessure op. Weg Copa. 

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gunther Bodomin

    Hoogmoed komt voor de val.

  • Kevin Noël

    Dus als je beschuldigd wordt van verkrachting mag je u niet publiekelijk verdedigen?