Neymar doet aan heerlijke zelfspot, maar haalt ook fors uit: "Ik kan toch niet zeggen: 'schatje, neem me niet kwalijk, maar laat mij eens scoren'"

RV
Niet om zijn glansprestaties, wél om zijn tientallen overdreven tuimelpertes was Neymar een van de gespreksonderwerpen van het voorbije WK. Elke voetballiefhebber lachte zich haast krom, maar de Braziliaan verweert zich nu kranig op de kritiek. "Ik kan toch niet zeggen: 'schatje, neem me niet kwalijk, maar laat mij eens scoren’.”

Neymar lag meer op de grond dan hij op beide benen stond. We dramatiseren uiteraard, maar in de vijf matchen op het WK lag hij langer dan een kwartier tegen de graszoden. De kritiek die de vedette over zich kreeg na een zoveelste schwalbe was dan ook ongezien. Mexicaanse bondscoach Osorio noemde Neymar “een schande voor het voetbal” en ook Twitter liet zich niet onbetuigd. 

Photo News

Uren met een ijszak 

Op een liefdadigheidsevenement in Sao Paulo komt het dribbelkont van PSG voor het eerst terug op die verwijten. Hij vindt het logisch dat verdedigers nu eenmaal veel overtredingen nodig hebben om hem af te stoppen. "Richting tegenstanders dribbelen hoort bij mijn spel”, verdedigde hij zich. "Ik kan toch moeilijk zeggen: 'schatje, neem me niet kwalijk, maar laat mij eens scoren'." 

"Vaak wil de verdediger mij niet laten passeren en maakt hij dus een fout", gaat Neymar verder. "Natuurlijk vind ik dat niet plezant, het doet zelfs pijn. Na een match loop ik vaak nog vier of vijf uur met een ijszak rond. Maar wie zoiets nooit meegemaakt heeft, zal het ook nooit begrijpen." 

AFP

’Neymar Challenge’

Volgens Neymar komt er aan de valpartijen dus geen greintje acteerprestatie aan te pas. Toch kan hij lachen met de duizenden filmpjes die het internet sieren waar in navolging van de Braziliaan bijzonder theatraal tegen de grond wordt gesmakt. Zelfs op het prestigieuze grandslam van Wimbledon deden ze mee.

 "Ik zit daar niet mee in", reageerde Neymar op de vele filmpjes. Hij maakte met enkele kinderen zelfs een video waar hij zichzelf te kijk zet. En zo neemt hij met heerlijk zelfspot ook deel aan de inmiddels wereldberoemde 'Neymar Challenge'. 

AFP