Nederlands bondscoach Ronald Koeman heeft plaatsje in selectie voor Ruud Vormer

Photo News
De Nederlandse bondscoach Ronald Koeman heeft zijn definitieve selectie bekend gemaakt voor de oefeninterlands tegen Slowakije en Italië. Ruud Vormer kan zijn debuut maken voor het Nederlands elftal, de Gouden Schoen van Club Brugge werd voor het eerst opgenomen in de Nederlandse selectie.

Koeman was Vormer nog komen bekijken tijdens de wedstrijd tegen Charleroi. Op Mambourg scoorde de middenvelder met een heerlijke vrijschop, waarna Club uiteindelijk won en een grote stap zette richting de vijftiende titel in de clubgeschiedenis. Omdat hij zondag nog moet spelen tegen AA Gent, krijgt Vormer extra rust en moet hij zich volgende week pas later aanmelden

Van de voorselectie van dertig spelers zijn Steven Bergwijn en Luuk de Jong geblesseerd afgehaakt. Justin Kluivert en Guus Til zijn afgevallen, zij sluiten aan bij de selectie van Jong Oranje. Marco Bizot behoort niet tot de drie gekozen keepers en valt ook af.

De Nederlandse selectie komt zaterdag 26 mei bijeen in de voorbereiding op de oefenduels met Slowakije en Italië. Aanvoerder Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum sluiten later aan. Zij spelen die dag nog met Liverpool de finale van de Champions League tegen Real Madrid. Nederland is niet geplaatst voor het WK in Rusland. Oranje sneuvelde in de kwalificatiefase achter groepswinnaar Frankrijk en Zweden, dat via de barrages zijn WK-ticket bemachtigde.

Photo News24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • james vroman

  ze hadden hem beter opgeroepen voor het nationaal handbalteam ..

 • Lucas Bovens

  Allard Emile, wie ben jij om te oordelen of Nederland laag aan de grond zit! Ronald Koeman is aan het door selecteren, d,w,z iedereen krijgt een kans bij hem. Niets mis mee, Nederland komt sterker en sneller terug dan jij en veel van je landgenoten lief is. En geloof me, ze hebben beter materiaal dan van waar jouw kennis is op gebaseerd.

 • Allard Emile

  Dirk Moulin, neen man, Nederland is echt laag gevalen. En op Vormer zullen ze niet moeten rekenen om het niveau op te tillen!

 • pascal michel

  Denk dat RSCA spelers als Vormer en Van Aken maar al te graag zou willen. Maar die twee hebben karakter en goesting. En dat kan je al jaren niet meer terugvinden bij de mauves. Volgend jaar spelen ze weer voor de 2e of 3e plaats met die schitterende aankopen die ze bij Oostende doen!

 • Jan Deams

  Past niet in oranje maar Nederland is hopeloos om goede spelers te vinden.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00