Nederlander wordt racistisch bejegend tijdens match, maar winger geeft ‘fans’ al snel lik op stuk

Het duel uit de Keuken Kampioen Divisie, de Nederlandse tweede klasse, tussen FC Den Bosch en Excelsior is  enige tijd stilgelegd. Dat gebeurde nadat Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira door aanhangers van de thuisclub vanaf de tribune racistisch was bejegend. De aangeslagen Mendes Moreira moest door medespelers tot rust worden gebracht. Scheidsrechter Laurens Gerrets besloot daarop het duel te staken.

Er klonken vanaf de tribunes sinterklaasliedjes en oerwoudgeluiden als de speler aan de bal was. Gerrets probeerde eerst met het slachtoffer zelf te praten, maar die was zo van de kaart dat de arbiter de aanvoerders erbij haalde. 

"Ik heb daarop besloten de wedstrijd stil te leggen. Na overleg in de catacomben gaan we toch weer beginnen. Ik heb de keuze bij Excelsior gelegd. Zij wilden verder. Ik hoop dat het nu stopt", aldus Gerrets bij FOX Sports. De stand was 1-1. Kort voor rust zette Mendes Moreira de Rotterdammers op voorsprong. Op dit moment, met nog een kwartier op de klok, leidt Excelsior met 2-3.

Reactie van Moreira: “Dit doet heel erg veel pijn”

.
Fox Sports .
Photo NewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.