Nantes de boot in tegen Lyon ondanks doelpunt van Guillaume Gillet

AFP
Lyon heeft vandaag met 3-2 gewonnen van Nantes op de 36e speeldag van de Franse Ligue 1. Guillaume Gillet leek Nantes een punt te bezorgen met de 2-2, maar Maxwell Cornet bezorgde Lyon uiteindelijk toch de volle buit.

Sinds Sergio Conceiçao in december van vorig jaar bij Nantes aangesteld werd als nieuwe trainer, loodste hij de club knap van de negentiende naar de achtste plaats in de Ligue 1. Op bezoek bij Lyon ging Nantes alvast opnieuw goed van start dankzij een rake knal van Valentin Rongier in de negentiende minuut. Na de rust zette Lyon de scheve situatie recht met doelpunten van Nabil Fekir (65., penalty) en Maxwell Cornet (70.). Amper vijf minuten na de treffer van Cornet was het aanvoerder Guillaume Gillet die Nantes op gelijke hoogte bracht met een duikende kopbal op een hoekschop, zijn derde competitiedoelpunt van het seizoen. De zege ging toch naar Lyon dankzij de tweede treffer van de wedstrijd van de 20-jarige Cornet.

In de rangschikking staat staat Lyon vierde, een plaats die recht geeft op de Europa League, met 63 punten en blijft Nantes op de achtste plaats staan met 48 punten.