Nainggolan helpt Roma met goal aan klinkende zege, Dzeko stoot Mertens van de troon

Nainggolan scoorde de 3-0 na een knappe counter.
EPA Nainggolan scoorde de 3-0 na een knappe counter.
AS Roma heeft op de 23e speeldag in de Italiaanse Serie A een eenvoudige thuisoverwinning geboekt. De Romeinen stuurden Fiorentina met 4-0 naar huis. Nainggolan was met een (knap) doelpunt andermaal belangrijk voor de Romeinen.

De wedstrijd brak iets voor de pauze open, toen Dzeko op pass van De Rossi door de buitenspelval glipte en de 1-0 scoorde. Na de 2-0 van Fazio - net voor het uur - was de match gespeeld. Nainggolan diepte bij het ingaan van het slotkwartier de score verder uit, Il Ninja knalde een voorzet van Strootman onhoudbaar voorbij Fiorentina-keeper Tatarusanu.

In de slotfase zette de overmijdbare Dzeko de 4-0 eindstand op het bord. De zeventiende treffer al voor de Bosniër, die in de topschuttersstand opnieuw over Dries Mertens (16 goals) springt.

Nainggolan kreeg een minuut voor tijd een applauswissel. Bij Roma geen Thomas Vermaelen op het wedstrijdblad, de verdediger lag in de lappenmand met een handblessure. In de stand is Roma (50 punten) tweede op vier punten van Juventus. De leider telt wel een match minder.

AFP
Photo News

Monaco wint, PSG bibbert zonder Meunier

In de Franse Ligue 1 verstevigde leider Monaco zijn koppositie. De Monegasken versloegen op de 24e speeldag Montpellier met 1-2. Glik zette de bezoekers in de zestiende minuut op 0-1, en toen Lottin een handvol minuten later de score verdubbelde leek de partij gespeeld.

Een treffer van Hilton vlak na rust bracht opnieuw spanning in de match en zeker na de tweede gele kaart voor Monaco-verdediger Jemerson in het slot rook Montpellier bloed. Uiteindelijk hielden de mannen van trainer Leonardo Jardim stand en bleef de 1-2 op het bord. Isaac Mbenza, pas overgekomen van Standard, kende geen gelukkige avond en werd al na 25 minuten naar de kant gehaald bij Montpellier.

Paris Saint-Germain versloeg Lille in extremis met 2-1. Cavani zette PSG op voorsprong, maar de Préville (86.) maakte in het slot gelijk na een flater van thuisdoelman Areola. Moura zorgde er met een doelpunt in de absolute slotfase echter toch voor dat de punten in Parijs bleven.

Thomas Meunier, nog niet volledig hersteld van een enkelblessure, ontbrak op het wedstrijdblad. In de stand blijft Monaco (55 punten) leider, voor PSG dat drie punten minder telt. Montpellier blift dertiende met 26 punten.

AFP
AFP