Na de Robben-wissel zal Advocaat nu ook herinnerd worden om zijn 8-0-uitspraak: "Zou Dick er nog aan denken dat hij bondscoach van België had kunnen blijven?"

rv
't Was niet het avondje van Dick Advocaat, zaterdag. Zijn eerdere repliek aan het adres van NOS-pestkopje Bert Maalderink als zou Zweden nooit met 8-0 winnen van Luxemburg ("wat is dat voor een stomme vraag?"), kreeg de gewezen Belgische bondscoach als een boomerang in het gezicht terug. En na de match stelde hij dat Nederland genoeg had aan een 6-0 tegen Zweden om alsnog tweede te worden, terwijl het 7-0 moet worden. Advocaat: "Nou, dan doen we er nog één bij".

Bekijk die twee blunders van Advocaat hieronder. Dat kwam de Oranje-coach natuurlijk op een stortvloed van kritiek en hoongelach op de sociale media te staan - zie de tweets daaronder. Het doet fel denken aan het EK 2004 in Portugal, toen Advocaat in de poulematch tegen Tsjechië Arjen Robben naar de kant haalde. Oranje ging vervolgens de boot in met 2-3, waarna zijn toenmalige assistent Willem Van Haneghem op een persconferentie volgende woorden over die wissel zei: "Dan sla ik hem neer", op de vraag wat hij zou doen als Advocaat Robben nog eens zou wisselen. Alleen: Oranje zou in Portugal vervolgens nog de halve finale halen, tegenwoordig raken ze niet eens meer op een WK of EK. Laat staan in de barrages. En dat doet pijn.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  Er was een tijd dat de clubs een Hollandse trainer moesten hebben want die hadden de wijsheid in pacht en nu is gebleken dat er eerst een goede lichting spelers moet zijn en dat de Hollandse wijsheid van bijkomend belang is. Het zelfde als Stoffel in een top wagen als Mercedes reed dan was het ook anders als die trage Honda motor.

 • Berry Colijn

  Advocaat zal zeker nog wel aan België denken, vanwege het feit dat hij er zo weinig verdiende!!!!!

 • eric debanne

  Sukkelaar toch ! Hoe arrogant en hypocriet kunt ge zijn eh ? Oranje geen WK

 • Patrick Gielen

  Toen Advocaat trainer was van de Rangers had ik er geen hoge pet van op, maar ik moet toegeven dat sinds zijn passage bij België de Rode Duivels significant zijn verbeterd. Dat zie je ook bij Nederland dat nog kans maakt op het WK, terwijl ze onder blind zo goed als zeker waren uitgeschakeld.

 • François Nuyts

  Nederland heeft nu de spelers niet meer om op dergelijke toernooien aanwezig te zijn , en dat is nu eenmaal een feit . Meer moet men daar niet achter zoeken , de gouden jaren zijn momenteel voorbij voor hen .