Mourinho wil Courtois, looft Lukaku en paait Hazard

REUTERS
Voor het eerst heeft José Mourinho zich publiekelijk uitgelaten over de toekomst van Thibaut Courtois. Daaruit blijkt duidelijk dat de Chelseacoach de doelman in zijn selectie wil. Op zijn wekelijkse persbabbel had 'The Happy One' het overigens ook over de andere twee Rode Duivels bij 'The Blues'. Mourinho looft Eden Hazard en zegt dat de terugkeer van Romelu Lukaku een vraagteken blijft. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Mourinho liet de coach verstaan dat hij een duidelijke mening heeft over de aan Atlético Madrid uitgeleende Thibaut Courtois. "Ik heb een beslissing genomen", zei hij. "Ik heb de club daarvan op de hoogte gebracht en het was niet zomaar een opmerking in de gang. Ik hou er ook van om zaken formeel af te handelen, daarom ook dat ik mijn bazen maandag een geschreven rapport overhandig. Daarin zal staan dat de uitleenbeurt van Courtois succesvol was. Daarna is het aan de club om met mijn mening aan de slag te gaan." Lees: Mourinho wil Courtois volgend seizoen als eerste doelman tussen de palen - op Chelsea is het een publiek geheim.

Lukaku blijft vraagteken
Mourinho had het ook over de uitleenbeurt van Romelu Lukaku aan Everton: "Hij speelde bijna altijd, deed ervaring op, voetbalde in een goed team onder een goeie trainer en scoorde ook zijn doelpunten. Een positieve verhuur die we moeten analyseren." Wat de trainer over Lukaku denkt, is minder uitgesproken dan zijn mening over Courtois. Er is twijfel, maar de kans dat Lukaku het nieuwe seizoen bij Chelsea voorbereidt.

Lof voor Hazard
Vorige week gingen z'n lovende woorden verloren in het lawaai dat zijn terechtwijzing veroorzaakte, gisteren herhaalde Mourinho enkel zijn lof voor Hazard: "Eden heeft een grote stap vooruit gezet, in zijn spel en in persoonlijkheid. Hij heeft lang op een hoog niveau gepresteerd, alleen kon hij door een blessure zijn knap seizoen niet afmaken. Maar dat verandert mijn oordeel niet. Hij heeft grote stappen gezet. Hopelijk is hij volgend seizoen nog beter."

Thibaut Courtois in actie met Atlético tegen Chelsea.
AFP Thibaut Courtois in actie met Atlético tegen Chelsea.
Romelu Lukaku scoorde vlot bij Everton.
REUTERS Romelu Lukaku scoorde vlot bij Everton.
De brokken met Eden Hazard lijken gelijmd.
PHOTO_NEWS De brokken met Eden Hazard lijken gelijmd.